Hoe laat begint de Grand Prix van Japan 2023? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de Grand Prix van Japan 2023?

Hoe laat begint de Grand Prix van Japan 2023?

Max Verstappen pakte op zaterdag de poleposition voor de Grand Prix van Japan en beëindigde daarmee de korte poleposition-reeks van Carlos Sainz. De Spanjaard mocht de vorige twee races aanvangen vanaf P1, maar daar maakte de tweevoudig wereldkampioen in Suzuka een einde aan. Verstappen zijn zegereeks hield aan tot Singapore, maar vanaf Japan zou hij een nieuwe reeks kunnen starten.

Verstappen reed rond in zijn eigen wereldje toen hij met vijf tienden voorsprong over de streep kwam tijdens de kwalificatie op zaterdag. Op zondag mag hij dus om 7:00u Nederlandse tijd de race aanvangen vanaf de eerste positie. Dit keer is voormalig teamgenoot Sainz niet in de buurt, Ferrari had het namelijk wat lastiger op het Japanse circuit. Achter Verstappen zullen Oscar Piastri en Lando Norris aanschuiven, die een erg goede zaterdag in Suzuka kenden.

Terwijl het vorig jaar pijpenstelen regende en race kort na de start voor enkele uren werd stilgelegd, is het dit jaar ongekend zonnig in Suzuka en wordt er een droge racedag verwacht. Weer of geen weer, de RB19 doet het uitstekend in Japan en dus zal het Verstappen niet uitmaken of het regent of niet. Een zonnig weekend gaat vanzelfsprekend invloed hebben op de banden, aangezien Suzuka al niet zo zachtaardig is voor het Pirelli-rubber en de banden met hogere temperaturen nog meer zullen slijten.

Eerste titelfeestje van Red Bull kan dit weekend gevierd worden

In 2022 werd er al een feestje gevierd bij Red Bull Racing omdat Verstappen toen zijn tweede titel pakte. De Nederlander dacht eerst niet genoeg punten te hebben omdat er minder punten werden uitgedeeld vanwege een niet volledig afgelegde raceafstand. Na afloop bleek dat Charles Leclerc nog een tijdstraf kreeg voor een incident met Pérez, en dus was Verstappen wel kampioen. De Oostenrijkse renstal pakte het constructeurskampioenschap vervolgens in Texas.

Dit jaar worden die feestjes echter omgedraaid, want aankomende zondag kan Red Bull wel de constructeurstitel pakken. Daarvoor hoeven ze slechts één punt meer te scoren dan Mercedes, dat momenteel tweede staat en op 308 punten achterstand. De derde titel van Verstappen zal vermoedelijk in het weekend van Qatar gevierd kunnen worden. Vanwege de betrokkenheid van Honda zal de racedag in Japan ongetwijfeld weer speciaal zijn voor Red Bull.

Verstappen kan dit weekend zijn dominantie weer hervatten in Japan! Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws