Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije 2021? Formule 1
Formule 1

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije 2021?

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije 2021?

De Formule 1 is voor het tweede jaar op rij neergestreken nabij Istanbul voor de Grand Prix van Turkije. De vrijdag zit erop en dus is het tijd om vooruit te blikken op de zaterdag, want dan vindt de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije 2021 plaats. Let op: de tijden zijn iets anders dan normaal.

Waar Formule 1-kwalificaties normaliter om 15.00 uur beginnen, is dat dit weekend niet zo. De kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije begint namelijk om 14.00 uur Nederlandse tijd. Dat geldt overigens ook voor de race. Die begint zondag eveneens om 14.00 uur.

Kan Verstappen pole pakken in kwalificatie Grand Prix Turkije 2021?

Op basis van de vrije trainingen kan gesteld worden dat Max Verstappen niet de grote favoriet is voor de poleposition. Zijn weekend staat vooral in het teken van problemen met de balans van de bolide. Op een gripvol Istanbul Park worstelt Red Bull Racing met de balans bij zowel Verstappen als teamgenoot Sergio Perez. 'De auto stuurt simpelweg niet in. In plaats daarvan breekt de achterkant uit ', zei Helmut Marko vrijdag nog.

Lewis Hamilton lijkt de beste papieren te hebben voor de poleposition, maar hij moet wegens een motorwissel een gridstraf van tien plaatsen incasseren. Traint hij in de kwalificatie pole, dan nog start hij als elfde. Daarom zijn de ogen meer gericht op Valtteri Bottas, die twee weken geleden in Rusland al een volledig nieuwe motor kreeg.

Leclerc outsider op Turkse bodem

Wie echter kan verrassen is Charles Leclerc. De Ferrari-coureur werd in de eerste twee trainingen respectievelijk derde en tweede en was één van de weinigen die Hamilton qua rondetijden écht kon bijbenen. In een analyse van Auto, Motor und Sport wordt zelfs gesteld dat de Monegask kan meedingen om de poleposition, zeker nu Hamilton een gridstraf te pakken heeft.

Hoe laat begint de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije 2021?

Zaterdag rond 15.00 uur weten we het, wie de poleposition voor de Turkse Grand Prix heeft. Wordt het Bottas of toch Leclerc of Verstappen? De heren coureurs rijden om 14.00 uur voor het eerst hun pitboxen uit om zich te kwalificeren.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws