Honda kijkt naar koeling van Red Bull en AlphaTauri voor snikhete GP in Hongarije Formule 1
Formule 1

Honda kijkt naar koeling van Red Bull en AlphaTauri voor snikhete GP in Hongarije

Honda kijkt naar koeling van Red Bull en AlphaTauri voor snikhete GP in Hongarije

Toyoharu Tanabe wil in Hongarije terugslaan na het matige weekend in Groot-Brittannië. Op Silverstone kwam geen enkele coureur rijdend met een Honda-krachtbron goed tot zijn recht. De Japanner wil dat in de laatste race voor de zomerstop rechttrekken. Op een relatief traag circuit wil de technisch directeur daarnaast goed kijken naar de koeling van het materiaal. De koeling gaat een belangrijke rol spelen.

'Silverstone was een teleurstelling, met name nadat Max Verstappen tijdens de eerste ronde uit de race lag door een aanvaring. Het was Honda's slechtste race van het jaar als we kijken naar de hoeveelheid gescoorde punten', aldus Tanabe, die niet tevreden was met hoe de Britse Grand Prix verliep voor alle rijders. De Nederlander lag al vroeg uit de race, terwijl Sergio Perez door een tactische beslissing van Red Bull ook geen punten wist te scoren.

De AlphaTauri-coureurs, Pierre Gasly en Yuki Tsunoda, wisten ook maar weinig klaar te slepen. Alleen Tsunoda wist een schamel puntje te verzamelen op de snelle baan. Zelfs het alternatieve format kon de heren niet aan een sterk eindresultaat helpen, zag Tanabe: 'De eerste sprintrace vormde een interessant experiment, maar over het algemeen was het voor allebei de door Honda aangedreven teams een lastig weekend.'

Honda kijkt naar de koeling

'We verplaatsen ons nu naar Hongarije', gaat Tanabe verder in de voorbeschouwing op Honda Racing. 'Daar verrijden we de laatste race voorafgaand aan de zomerstop. Na vier races op relatief snelle circuits gaan we naar de Hungaroring. Dat is een veel trager en technischer circuit met slechts één recht stuk en veel bochten. Inhalen is er lastig dus de kwalificatie wordt belangrijk.' Je komt door het nauwe circuit met vele bochten immers lastig langs je voorganger, eigenlijk alleen aan het einde van de start-finish straight.

'Het is hier doorgaans erg warm en gecombineerd met de lage gemiddelde snelheid houdt dat in dat de koeling van het materiaal belangrijk zal zijn. We willen de eerste seizoenshelft afsluiten met een goed resultaat voor al onze coureurs en hebben sinds Silverstone gewerkt om dit mogelijk te maken', concludeert hij. Honda heeft tussen Silverstone en Boedapest niet stilgezeten en weet dat er aanpassingen gedaan moeten worden om de hoge gemiddelde temperaturen te pareren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws