Horner: 'De FIA moet opnieuw kijken naar de regels van de superlicentie' Formule 1
Formule 1

Horner: 'De FIA moet opnieuw kijken naar de regels van de superlicentie'

Horner: 'De FIA moet opnieuw kijken naar de regels van de superlicentie'

Terwijl Red Bull Racing en daarmee AlphaTauri de jacht op IndyCar-coureur Colton Herta hebben opgegeven, vindt Red Bull-teambaas Christian Horner het alsnog jammer dat de regels betreffende de superlicentie de overstap van de IndyCar naar de Formule 1 zo afknijpen. Dit meldde hij in een interview bij de Beyond The Grid podcast van 21 september. Volgens Horner moeten de reglementen opnieuw worden ingezien om de overstap makkelijker te maken.

Met de mogelijke komst van Herta waren ook overal de geluiden over de superlicentie en de regels daarvan versterkt. De superlicentie is als het ware een vergunning die een coureur het recht geeft om mee te doen aan Formule 1-races. Formule 2-coureurs kunnen een superlicentie bemachtigen door minimaal vijf keer in de top drie te eindigen, en voor IndyCar-coureurs geldt dat ze moeten eindigen in de top zes van het klassement. Met Herta op de zevende plek is het dus niet mogelijk om hem een superlicentie te geven, waardoor de Amerikaan voorlopig uit het beeld van AlphaTauri is.

'Amerika is een grote markt,' legt Horner uit. 'Die groei is duidelijk te zien in de sport. Het zou fantastisch zijn om de op dit moment beste Amerikaanse coureur een kans te geven in de Formule 1. Maar helaas gooien de beperkingen van de licentie roet in het eten,' vervolgt de Brit. De FIA is niet bereid om een uitzondering voor Herta te maken, maar er is wel een algemene mening dat de huidige stand van zaken wellicht wat herinrichting nodig heeft. 'We respecteren de beslissing van de FIA, maar het heeft wel wat veranderingen nodig. De FIA moet opnieuw kijken naar de regels van de superlicentie. Het zou niet zo moeilijk moeten zijn dat het hoogste Amerikaanse raceniveau overstapt naar de Formule 1.'

Red Bull blijft investeren in jeugd

Ondanks dat Red Bull en AlphaTauri geen kans meer hebben om Herta binnen te halen, hebben ze zich al gauw op iemand anders gericht. Nyck de Vries is ook naar voren gekomen als mogelijke kandidaat voor een AlphaTauri-zitje, maar ook een aantal Formule 2-coureurs staan op het lijstje. 'We blijven investeren in jeugd,' vertelt de Red Bull-teambaas. 'We hebben zeer getalenteerde rijders in het programma, van het karten tot de Formule 4 en daarboven,' zegt Horner. Op dit moment is er nog niet bekend wie daadwerkelijk een zitje krijgt voor het aankomende raceseizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws