Horner en Wolff hebben rivaliteit nodig: 'Enige manier om vooruitgang te boeken' Formule 1
Formule 1

Horner en Wolff hebben rivaliteit nodig: 'Enige manier om vooruitgang te boeken'

Horner en Wolff hebben rivaliteit nodig: 'Enige manier om vooruitgang te boeken'

Jacques Villeneuve denkt dat er wel degelijk contact geweest is tussen Lewis Hamilton en Red Bull Racing. De zevenvoudig wereldkampioen van het Formule 1-team van Mercedes ontkende dit in alle toonaarden, maar volgens de wereldkampioen van 1997 vinden dergelijke gesprekken eigenlijk altijd wel plaats in de F1-paddock.

In aanloop naar de Grand Prix van Abu Dhabi liet Red Bull-teambaas Christian Horner optekenen dat de Brit meerdere malen contact heeft gezocht met de kampioensformatie van de afgelopen seizoenen. Inzet van de gesprekken zou het stoeltje naast Max Verstappen zijn geweest, maar Hamilton sprak het verhaal van Horner tegen. 'Ik denk dat hij gewoon onrust probeert te stoken. Je weet hoe Christian (Horner, red.) is. Hij houdt van dit soort dingen', was destijds de reactie van Hamilton. Mercedes-teambaas Toto Wolff steunde zijn coureur.

Villeneuve sluit echter niet uit dat er wel degelijk een gesprek heeft plaatsgevonden tussen beide kampen. Het is volgens de Canadees ook logisch dat Hamilton de geruchten tegenspreekt. 'Als coureur mag je niet met andere teams praten terwijl je onder contract staat', zegt Villeneuve in een interview met PlanetF1. 'Maar gesprekken vinden altijd plaats. Natuurlijk kom je mensen tegen in de paddock. Soms laat je iemand, die niet voor je werkt, de gesprekken voeren, zodat je beschermd bent. Maar als het gerucht naar buiten komt, dan moet je het tegenspreken. Wie kan het controleren?'

Rivaliteit Horner en Wolff nodig

Horner en Wolff stonden in de situatie rondom Hamilton lijnrecht tegenover elkaar en dit was niet de eerste keer. Beide teambazen hebben het wel vaker met elkaar aan de stok. Als Villeneuve gevraagd wordt of het duo deze rivaliteit nodig heeft om het beste in zichzelf naar boven te kunnen halen, dan antwoordt de Canadees bevestigend.

'Dat is de enige manier waarop je vooruitgang kan boeken', zegt de oud-wereldkampioen. 'Zonder rivaliteit ga je achteruit. In het verleden won het team van Mercedes makkelijk en dat is ze ergens ook duur komen te staan, omdat het vorig jaar veel te lang duurde voordat ze reageerden op de problemen.' Villeneuve licht zijn opmerking vervolgens nog wat verder toe. 'Ze hebben zoveel jaren hebben gekend waarin het niet uitmaakte of de auto perfect was of niet. Ze hadden voldoende motorvermogen. Daarom klopt het wat Toto zegt, je hebt die rivaliteit nodig.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws