Marko beticht Hamilton van liegen: 'Ik zei dat Verstappen en Hamilton samen nooit zou werken' Formule 1
Formule 1

Marko beticht Hamilton van liegen: 'Ik zei dat Verstappen en Hamilton samen nooit zou werken'

Marko beticht Hamilton van liegen: 'Ik zei dat Verstappen en Hamilton samen nooit zou werken'

Terwijl de prijzen voor de Grand Prix van Abu Dhabi al verdeeld waren en het seizoen richting het einde ging, baarde Red Bull Racing-teambaas Christian Horner opzien door aan te geven dat er dit jaar nog contact is geweest met Lewis Hamilton. De Britse Mercedes-coureur sprak dat verhaal tegen en haalde hierbij meteen uit naar Horner, en nu mengt ook teamadviseur Helmut Marko zich in het verhaal.

In een interview met het Britse Daily Mail gaf Horner toe dat er meerdere keren met Hamilton gesproken is over een mogelijke komst naar Red Bull. 'De laatste keer was eerder dit jaar. Er was een vraag of we enige interesse hadden', liet de 50-jarige teambaas optekenen bij het Britse medium. Red Bull had al sinds het begin van het jaar twee coureurs met een contract voor 2024: Max Verstappen en Sergio Pérez. De Mexicaan kwam echter onder druk te staan na een reeks zwakkere resultaten.

Hamilton werd op de mediadag in Abu Dhabi geconfronteerd met de woorden van Horner, en reageerde geagiteerd bij Sky Sports F1: 'Ik weet niet waar dat verhaal vandaan komt. Voor zover ik weet heeft niemand van mijn team met hem gesproken, en ik heb zelf al jaren niet met Christian gesproken. Christian heeft mij wel eerder dit jaar benaderd, om wat af te spreken. Ik denk dat hij gewoon onrust probeert te stoken', haalde de 38-jarige coureur uit. 'Je weet hoe Christian is. Hij houdt van dit soort dingen.' Inmiddels heeft Hamilton een nieuw contract getekend bij Mercedes.

Marko bevestigt woorden van Horner

Teamadviseur Marko geeft aan dat er wel degelijk sprake is van contact met het team van Hamilton. 'Christian bracht me ervan op de hoogte, en liet me het berichtje zien dat hij gekregen had, maar ik zei meteen al: Hamilton en Max, dat gaat niet werken', aldus de Oostenrijker. Hamilton en Verstappen zijn veruit de succesvolste coureurs die momenteel in de Formule 1 actief zijn, en het verleden tussen beide kemphanen zou voor Marko een struikelblok vormen: 'Er is te veel gebeurd in 2021, en er was te veel onderlinge spanning', meldt Marko.

De 80-jarige talent scout van Red Bull zag daarnaast een extra probleem bij het potentieel aantrekken van Hamilton: 'We kunnen het ook gewoon niet veroorloven om de twee duurste coureurs samen in een team te hebben. Dat gaat gewoon nooit gebeuren, dus ik zei tegen Christian: Absoluut niet!' Volgens recente data van Forbes kreeg Verstappen dit jaar zo'n 65 miljoen euro. De 26-jarige Nederlander mag in 2024 op een flinke stijging van zijn inkomsten rekenen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws