Horner blikt terug op 'ongelooflijk' seizoen: 'Dit had niemand van ons ooit gedacht' Formule 1
Formule 1

Horner blikt terug op 'ongelooflijk' seizoen: 'Dit had niemand van ons ooit gedacht'

Horner blikt terug op 'ongelooflijk' seizoen: 'Dit had niemand van ons ooit gedacht'

Christian Horner gelooft dat het vrijwel onmogelijk is voor Red Bull Racing om het succes van 2023 ooit nog te kunnen herhalen. De teambaas van het Oostenrijkse team blikte vrijdagavond voorafgaand aan de FIA-prijzenuitreiking in Bakoe nog een keer terug op het ongelooflijke seizoen van zijn team en de Brit heeft lovende woorden over voor iedereen die bij het succes betrokken is geweest.

Red Bull won in 2023 maar liefst 21 van de 22 verreden races. Enkel in Singapore moest de renstal de zege laten aan Carlos Sainz, die op Marina Bay Street Circuit de beste bleek. Max Verstappen pakte uiteindelijk met negentien overwinningen op overtuigende wijze de wereldtitel en Sergio Pérez maakte het succes voor Red Bull compleet door de tweede plek in het kampioenschap voor zich op te eisen.

In Bakoe blikt Horner nog eens terug op een bijzonder jaar. 'Het is een ongelooflijk seizoen geweest voor ons', zegt Horner tegen onder meer Crash.net. 'Niemand van ons had zich ooit kunnen voorstellen dat we een dergelijk seizoen zouden beleven. Dat we 21 van de 22 races en vijf van de zes sprintraces wisten te winnen, is bijzonder. En ook hebben we beide titels verdedigd en gedurende het seizoen hebben we tevens vele records gebroken, waarvan sommige al sinds 1988 staan.'

Lof voor alle betrokkenen

De resultaten in 2023 laten volgens Horner zien dat er op alle gebieden goed werk wordt verricht en de Brit wil alle betrokkenen daar dan ook graag voor bedanken. 'Ik denk dat de resultaten en records elk aspect belichamen van het team dat op fenomenaal niveau presteert. Het gaat niet alleen om het ontwerp van de auto en de werking van de auto. Het gaat om elke afzonderlijke afdeling', zegt Horner, die ook nog mooie woorden overheeft voor motorenpartner Honda.

'Betrouwbaarheid is ook belangrijk. Ook Honda heeft ons dit jaar een geweldig product geleverd. Het is de combinatie van al die aspecten die bij elkaar zijn gekomen en die de meest bevredigende teamprestatie heeft opgeleverd', aldus Horner, die denkt dat het moeilijk wordt om volgend jaar weer zo dominant te zijn. 'Ik betwijfel of we statistisch gezien opnieuw kunnen bereiken wat we dit jaar hebben bereikt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws