Horner kort maar krachtig over toekomst Pérez: 'Hij weet wat hem te doen staat' Formule 1
Formule 1

Horner kort maar krachtig over toekomst Pérez: 'Hij weet wat hem te doen staat'

Horner kort maar krachtig over toekomst Pérez: 'Hij weet wat hem te doen staat'

Christian Horner is nogmaals ingegaan op de situatie van Sergio Pérez bij Red Bull Racing. De teambaas van de Oostenrijkse renstal geeft aan dat de coureur zijn toekomst nog altijd in eigen handen heeft, maar dat er voldoende talent klaarstaat om zijn stoeltje over te nemen. Horner en Pérez hebben in de winterstop geregeld met elkaar gesproken. De Brit heeft aangegeven dat Pérez weet wat hem te doen staat in het nieuwe seizoen.

Dit seizoen zal er met veel spanning gekeken worden naar Milton Keynes. Het contract van Pérez loopt namelijk aan het einde van het seizoen af en vorig seizoen was er veel kritiek op de coureur. De kans bestaat dat zijn contract niet verlengd wordt en dan moet Red Bull op zoek naar een vervanger. Pérez wist uiteindelijk wel de tweede plek in het kampioenschap te pakken, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Lewis Hamilton kwam nog in de buurt, maar de voorsprong van Pérez was voldoende.

Horner gaf gedurende het seizoen aan dat Pérez zich vooral moest focussen op de prestaties op de zaterdag. Tijdens de races wist de Mexicaan vaak nog veel posities goed te maken, maar op de zaterdagen werd hij meermaals uitgeschakeld in Q2 of zelfs Q3. De Red Bull-rijder kende daarnaast ook enkele pijnlijke crashes, zoals in Q1 in Monaco en tijdens zijn thuisrace in Mexico. De achterstand op Max Verstappen was aan het einde van het seizoen uiteindelijk 290 punten.

Ondanks de kritiek die werd geleverd op de man uit Guadalajara, heeft Red Bull besloten om Pérez in de auto te laten voor het 2024-seizoen. 'Hij zit in de auto omdat we geloven dat hij nu de juiste coureur is. Het is aan hem om de komende negen maanden te laten zien dat we dat gevoel ook hebben voor 2025', zegt Horner tegenover PlanetF1. De teambaas geeft wel aan dat er voldoende kapers op de kust zijn. 'Natuurlijk hebben we geweldig talent in de pool met Ricciardo, met Lawson en met Tsunoda. De tijd zal het leren.'

Horner sprak in winterstop met Pérez

Pérez heeft aangegeven dat hij aankomend seizoen gewoon weer voor de titel wil gaan strijden. Horner geeft aan dat de meervoudig racewinnaar weet wat hem te doen staat. 'De gesprekken die we deze winter hebben gehad, zijn naar mijn mening allemaal zeer positief geweest. Ik denk dat hij weet wat hij moet doen, hij is al lang genoeg in de sport en heeft genoeg ervaring. Dus ik ben er zeker van dat hij alle zeilen bij zal zetten', geeft de teambaas aan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws