Norris baalt van resultaten McLaren: 'Had gisteren meer vertrouwen dan vandaag' Formule 1
Formule 1

Norris baalt van resultaten McLaren: 'Had gisteren meer vertrouwen dan vandaag'

Norris baalt van resultaten McLaren: 'Had gisteren meer vertrouwen dan vandaag'

Ondanks dat Lando Norris zijn McLaren als vijfde snelste auto over de streep kreeg tijdens de kwalificatie, is de Brit niet echt te spreken over wat hij en zijn team op zaterdag hebben neergezet. De sprintrace viel voor Norris in het water nadat hij kort na de start van de baan raakte door een botsing met de auto van Lewis Hamilton en met de twee Aston Martins. Naar eigen zeggen had de coureur gisteren meer vertrouwen in een goede afloop van het weekend.

Het team van McLaren heeft kleine aanpassingen aangebracht op de auto sinds gisteren en Norris betwijfelt of het team hier goed aan heeft gedaan. 'We hebben een paar veranderingen aangebracht en die hebben ons wellicht niet in de juiste richting geholpen', bekent Norris voor de camera van SkySports.

Minder vertrouwen dan gisteren

De veranderingen aan de auto hebben Norris onzekerder gemaakt over de prestaties van de auto. 'Gisteren had ik veel meer vertrouwen dan vandaag het geval was. Er zijn een paar dingen die we moeten gaan nakijken.' Over de kwalificatie is de Brit niet geheel ontevreden, gelukkig. 'Het zat allemaal erg dicht bij elkaar. Toch denk ik dat ik gisteren wat meer vertrouwen had en dat ben ik vandaag om wat voor reden dan ook kwijtgeraakt. Ik denk dat dat te zien was in mijn rondetijd.'

Volgens Norris zou McLaren veel hogerop moeten kunnen eindigen. Tijdens de kwalificatie op het circuit van Miami eindigden de twee McLaren-rijders op de vijfde en zesde plaats. 'Ik denk dat we hetgeen hebben gedaan waarvan we dachten dat het goed was. Maar soms pakken de dingen nou eenmaal een beetje anders uit op de baan.' Spijt van de veranderingen aan de auto lijkt Norris zeker te hebben. 'We hebben bepaalde veranderingen aangebracht en ik zou wensen dat ik die zou kunnen terugdraaien voor morgen. Maar natuurlijk is dat niet mogelijk', sluit de McLaren-coureur af.

De snelste rondetijd van Norris tijdens de kwalificatie bedroeg 1:27,594. Het gat met Verstappen telde 0,353 seconden. Piastri reed een rondetijd van 1:27,675 en lag 0,434 seconden achter op de regerend wereldkampioen.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws