Red Bull-ingenieur over Ricciardo: 'Je was op een bepaalde manier gewoon een beetje hol' Formule 1
Formule 1

Red Bull-ingenieur over Ricciardo: 'Je was op een bepaalde manier gewoon een beetje hol'

Red Bull-ingenieur over Ricciardo: 'Je was op een bepaalde manier gewoon een beetje hol'

In de Talking Bull-podcast heeft Daniel Ricciardo's voormalige race-ingenieur bij Red Bull Racing, Simon Rennie, gesproken over het gebrek aan zelfvertrouwen dat hij waarnam bij Ricciardo toen de Australiër aan het begin van 2023 terugkeerde naar het Red Bull-team. Dit nieuws werpt licht op Ricciardo's emotionele reis vanaf het moment dat hij zijn terugkeer naar het team aankondigde tot zijn herwonnen zelfvertrouwen achter het stuur van een Red Bull-auto.

Ricciardo, die momenteel herstellende is van een gebroken hand, keerde dit jaar terug naar Red Bull als derde coureur voordat hij werd uitgeleend aan Scuderia AlphaTauri om voor het Italiaanse team te racen. Deze terugkeer was het resultaat van maanden hard werk van zowel Ricciardo als Red Bull om hem opnieuw voor te bereiden na een turbulente periode van vier jaar. De Australiër verliet de Oostenrijkse renstal eind 2018 om naar Renault te gaan en stapte in 2021 over naar McLaren. Hij worstelde met de aanpassing aan de McLaren en de relatie werd voortijdig beëindigd. Zijn terugkeer naar Red Bull was bedoeld om Max Verstappen en Sergio Pérez te ondersteunen, en het bracht hem weer in contact met Rennie in de simulator.

Tijdens een aflevering van de Talking Bull-podcast blikten Ricciardo en Rennie terug op de vroege momenten van de terugkeer. Ricciardo onthulde dat hij in 2023 begon met enkele simulatiesessies om zijn ritme te hervinden en vertrouwd te raken met de auto. Het was op dat moment dat Rennie zijn indrukken deelde. ‘Ik denk niet dat dat zo makkelijk was als je dacht’, waagde Rennie zich, waarop Ricciardo instemde. Rennie ging verder: ‘Je bent absoluut niet zo zelfverzekerd als ik weet dat je kan zijn, en je was op een bepaalde manier gewoon een beetje hol.’

Ricciardo bevestigt onzekerheden

Ricciardo gaf toe dat hij twijfels had en dat hij zich afvroeg of hij het opnieuw kon waarmaken, gezien zijn recente onsuccesvolle jaren. Maar geleidelijk aan herwon hij zijn zelfvertrouwen. Rennie geeft aan hoe Ricciardo weer in zijn element kwam in de simulator en hoe het vertrouwen terugkwam. Uiteindelijk had Ricciardo het gevoel dat hij weer ‘terug was’. De opmerkingen van Rennie sluiten aan bij de opmerkingen van Red Bull-baas Christian Horner, die eerder had gesuggereerd dat Ricciardo niet dezelfde persoon was als toen hij het team eind 2018 verliet.

Met zijn herwonnen zelfvertrouwen maakte Ricciardo indruk in de twee races die hij reed voorafgaand aan zijn blessure. Momenteel aan de zijlijn en lijkt Qatar de meest waarschijnlijke plek voor zijn terugkeer. Daar wil hij zijn momentum voortzetten en zijn plaats als een van de topcoureurs in de Formule 1 herpakken. In zijn afwezigheid wordt de Nieuw-Zeelander Liam Lawson tijdelijk ingezet als tweede coureur bij Scuderia AlphaTauri.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws