Horner zet Red Bull op scherp: 'Eén foutje kan je de wereldtitel kosten' Formule 1
Formule 1

Horner zet Red Bull op scherp: 'Eén foutje kan je de wereldtitel kosten'

Horner zet Red Bull op scherp: 'Eén foutje kan je de wereldtitel kosten'

Voor Christian Horner was de Grand Prix van Groot-Brittannië een ware wake up-call. Tot op dat punt leek Red Bull Racing een gelijk gevecht aan te gaan met Mercedes en heerste er geen enorme spanning op de paddock. Zodra Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar daar tegenkwamen op het circuit, wist Horner dat de concurrenten over lijken zouden gaan om de wereldtitel van 2021 naar zich toe te trekken.

Door Luxury London wordt bij de Red Bull-teambaas geïnformeerd naar het moment waarop Horner wist dat het menens was. 'Tijdens de Britse Grand Prix op Silverstone, toen Verstappen en Hamilton crashten in de eerste ronde', herinnert Horner zich. 'Ik denk niet dat men begrijpt hoe zwaar zo'n crash, met meer dan 300 kilometer per uur is. Dat was genadeloos.' Dat Verstappen het er heelhuids vanaf gebracht heeft, vindt de Brit dan ook nog steeds verwonderlijk.

'Die impact van 51 g brak zijn stoel doormidden. Hij raakte even buiten bewustzijn en wij konden hem niet bereiken via de teamradio. Het eerste waar je dan aan denkt, is de gezondheid van je coureur', vervolgt Horner, die op het moment zelf dus zeer bezorgd was over de toestand waarin zijn topcoureur verkeerde. Met trillende benen stapte hij wel gewoon uit de auto.

Daarna vond er uiteraard wederom een ongeval plaats tussen de twee titelconcurrenten. In Italië ging het wederom mis, hoewel Horner de impact van deze crash ietwat bagatelliseert: 'Dat ongeluk was minder zwaar. Het oogde vooral heel dramatisch, maar de snelheid van die impact lag veel lager. Verstappens auto schoot gewoon de lucht in, maar gelukkig waren allebei de coureurs ongedeerd.'

Bekvechten met Wolff

Zoals vele keren eerder dit jaar wordt Horner ook weer gevraagd naar zijn rivaliteit met Toto Wolff. De Mercedes-teambaas en zijn tegenpool halen immers met enige regelmaat uit naar elkaar in de media. 'Ik besteed mijn aandacht er niet aan, al doet de media vaak vermoeden van wel', zegt Horner kalmpjes over de zaak. Wanneer de Oostenrijker echter een aantijging doet aan het adres van de Red Bull-man wordt er wel altijd gereageerd.

Horner: 'De concurrentie is dusdanig intens dat één foutje de wereldtitel kan kosten. Dit is de eerste keer dat Mercedes onder zoveel druk staat in zeven seizoenen. Ik ben benieuwd hoe ze daarmee omgaan.' Het is een situatie waar Mercedes volgens Horner niet echt bekend mee is. Die druk zou de regerend wereldkampioenen dan ook de das om kunnen doen, voorspelt hij.

'Wolff en ik zijn zeer verschillend. Hij heeft een financiële achtergrond en ik ben opgegroeid in de sport. Het een is niet beter dan het ander, maar we zijn daardoor wel verschillende mensen. Met een handjevol races te gaan is de situatie zeer spannend, ook voor de neutrale toeschouwer', concludeert de topman. Hij vindt het mooi dat de fans vooral kunnen genieten van de spannendste titelstrijd in jaren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws