Hülkenberg brak ijs Magnussen na 'suck my balls'-moment: 'Herhaalde zijn woorden, wat hij grappig vond' Formule 1
Formule 1

Hülkenberg brak ijs Magnussen na 'suck my balls'-moment: 'Herhaalde zijn woorden, wat hij grappig vond'

Hülkenberg brak ijs Magnussen na 'suck my balls'-moment: 'Herhaalde zijn woorden, wat hij grappig vond'

Nico Hülkenberg vertelt over zijn verwachtingen bij het team van Haas komend seizoen. Na drie jaar geen fulltime zitje te hebben in de Formule 1 keert hij terug bij een renstal die niet per definitie zal kunnen vechten voor overwinningen. Dat is iets waar de coureur wel aan gewend is, want ook in eerdere seizoenen zat hij niet in een winnende wagen.

De Duitser is realistisch wat betreft zijn kansen. 'Het is de Formule 1. Er zijn maar een beperkt aantal kansen en ik had geen keus. Maar ik heb nog steeds de wens om te racen en mee te doen in de strijd', begint Hülkenberg, geciteerd door Motorsport.com. 'Het is natuurlijk een kleiner team, maar er zijn dingen die verbeterd kunnen worden en we kunnen vechten voor goede resultaten en voor punten. Uiteindelijk, in het gevecht, is dat wat ik wil en dat is wat ik graag doe', legt de coureur uit.

Het ziet er vooralsnog goed uit voor Haas, want mede dankzij het budgetplafond zit het veld dichter op elkaar. 'Er zijn duidelijk kansen, en zelfs na een slechte kwalificatie kun je ermee wegkomen en een goed resultaat behalen. Inhalen is beter mogelijk met deze nieuwe auto's. Er is niet veel verschil voor nodig, en je kunt drie of vier posities winnen. Je moet hard werken', weet Hülkenberg.

Hülkenberg: 'Ik brak het ijs met Magnussen in Bahrein'

Er werd veel gesproken over de combinatie van de Duitser en zijn nieuwe teamgenoot Kevin Magnussen. In 2017 was er namelijk een incident, waarna de twee elkaar vijf jaar niet spraken. Dat betekent volgens Hülkenberg echter niets. 'Hij is niet de enige. Er zijn andere coureurs met wie ik niet veel heb gesproken!', verklaart de coureur.

Toch is het akkefietje uit 2017, toen Magnussen 'suck my balls' zei tegen Hülkenberg, weer bijgelegd. 'Ik brak het ijs in Bahrein, op de grid. Ik ging naar hem toe, reikte naar hem uit en herhaalde zijn eigen woorden, hij vond het best grappig', zo legt de 35-jarige uit. 'En sindsdien praten we meer. Dat akkefietje is verleden tijd, er zullen geen problemen zijn. Natuurlijk racen en vechten we allebei voor onze carrière, maar we zullen ook racen voor het team', zo verwacht Hülkenberg.

Magnussen keerde zelf in 2022 onverwacht terug in de Formule 1, nadat Haas besloot niet verder te gaan met de Russische Nikita Mazepin. De Deen wist gelijk goed te presteren en was vrijwel het hele seizoen sneller dan toenmalig teamgenoot Mick Schumacher. Toch zou Hülkenberg niet zeggen dat de coureur een voorbeeld voor hem is. 'Ik denk dat de omstandigheden voor hem een beetje anders waren, omdat de manier waarop hij terugkwam anders was. Maar nogmaals, hij kwam terug en hij presteerde meteen', eindigt de Duitse coureur.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws