Ickx ziet Hamilton het afleggen tegen generatie Verstappen: 'Er wordt zó op hem gejaagd' Formule 1
Formule 1

Ickx ziet Hamilton het afleggen tegen generatie Verstappen: 'Er wordt zó op hem gejaagd'

Ickx ziet Hamilton het afleggen tegen generatie Verstappen: 'Er wordt zó op hem gejaagd'

Jacky Ickx vermoedt dat een achtste wereldtitel er voor Lewis Hamilton niet meer in zit. De zevenvoudig wereldkampioen lijkt het momentum na jaren van dominantie niet meer te hebben bij Mercedes, en heeft volgens de voormalig Formule 1-coureur de tijd tegen zich. Hij is inmiddels zo oud dat het nagenoeg onmogelijk wordt om de nieuwe generatie nog uit te dagen.

'Leeftijd is heel belangrijk in de racerij', suggereert de Belg dan ook in een item van Race Café. 'Je kan een Max Verstappen, Charles Leclerc of Lando Norris niet verslaan als je over je top heen bent.' Daarmee lijkt Ickx dus ook aan te geven dat Hamilton inmiddels over zijn top heen is.

'Als coureur groei je naar je hoogste niveau en probeer je dat niveau vast te houden. Zodra je dan afzwakt, gaat dat heel hard. Veel harder dan de mate waarin je groeit', waarschuwt hij. Mocht Hamilton werkelijk zijn beste jaren gehad hebben, dan kan het zomaar eens zeer snel bergafwaarts gaan met de zevenvoudig wereldkampioen.

Hamilton opgejaagd door generatie Verstappen

Moet Hamilton het dan opgeven? Aan die uitspraak durft Ickx zich in gesprek met Rick Winkelman in ieder geval zeker niet te wagen. 'Wat belangrijk is, is dat hij nog steeds wil concurreren', vindt de ex-coureur. 'Hij heeft veel fans en veel mensen die hem graag volgen. Hij wint ongetwijfeld nog wel wat races, maar hij heeft de tijd niet mee.'

Daarmee lijkt na 2021 de kans op een achtste wereldtitel voor Hamilton wel verkeken. Vorig jaar was de Brit dichtbij, maar moest hij het al afleggen tegen de nieuwe generatie in de vorm van Verstappen. De komende jaren zal de Nederlander alleen nog maar vaker vergezeld worden door leeftijdsgenoten, zoals de eerdergenoemde Leclerc en Norris, maar ook Mercedes-talent George Russell.

'Er wordt zó ontzettend op hem gejaagd door de nieuwe generatie. Zag je hoe uitgeput ze waren na Miami? Die warmte eist ontzettend veel. Soms hoor je dat een zege gemakkelijk was, maar zo is het nooit. Ze moeten constant scherp zijn', concludeert hij. Die scherpte neemt af naarmate een coureur ouder wordt, en bij Hamilton lijkt dit dus al het geval te zijn.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws