Horner biedt inzicht in ontwikkelingstraject Red Bull voor 2022 Formule 1
Formule 1

Horner biedt inzicht in ontwikkelingstraject Red Bull voor 2022

Horner biedt inzicht in ontwikkelingstraject Red Bull voor 2022

Christian Horner heeft inzicht geboden in het ontwikkelingstraject van Red Bull Racing voor 2022. De Oostenrijkse renstal heeft in de eerste weekenden veel gesleuteld aan de bolides van Max Verstappen en Sergio Pérez, en gaat daar ook de komende maanden mee door. Gewichtsverlies geniet prioriteit, en de teambaas legt uit waarom, terwijl hij ook aangeeft dat zijn team in de zomer grote stappen wil zetten.

'Je moet altijd op elk gebied verbeteren. We moeten meer snelheid vinden in de langzamere bochten en een paar kilo's verliezen, want het gewicht heeft gevolgen voor de bandenslijtage', zo beargumenteert Horner waarom Red Bull de RB18 zo snel mogelijk van haar overgewicht af wil helpen. Ook is het voor de coureurs prettiger wanneer de auto lichter is omdat dat het insturen makkelijker maakt, al is niet duidelijk of die enkele kilo's echt zo veel verschil maken.

Horner: 'Het gaat er momenteel dus om dat we stapsgewijs deze kleine wijzigingen doorvoeren.' Dit heeft Red Bull de eerste weekenden van 2022 al gedaan door bijna elk weekend met wijzigingen te komen, en ook tijdens de wintertests in Barcelona met een flink upgradepakket te komen. Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari, zei daar recentelijk over dat hij niet het idee had dat deze ontwikkelingssnelheid van Red Bull duurzaam was met het oog op het budgetplafond.

Red Bull kijkt naar de zomer

Bij Red Bull wordt er nú gehandeld, maar ook op de lange termijn heeft het Oostenrijkse team een plan, geeft Horner bij Speedweek vrij: 'In Imola zag je hoe snel het tij kan keren en er komen nu enkele interessante races aan. De auto werkt redelijk goed en we hebben een paar ontwikkelingen op de planning staan die ons in de zomer progressie moeten bieden.'

Betrouwbaarheidsproblemen Verstappen verleden tijd?

Technisch foutloze weekenden, daar heeft Red Bull er nog niet veel van gekend, denk maar eens aan Bahrein en Australië. Ook in Miami verliepen de sessies voor Max Verstappen en teamgenoot Sergio Pérez niet vlekkeloos. In de vrije trainingen miste Verstappen vlieguren door versnellingsbakproblemen en in de race ervoer Pérez een probleem met zijn motor.

Voor de neutrale toeschouwer lijken dit onheilspellende voortekenen, maar de teambaas lijkt zich er geen zorgen over te maken: 'Ik denk niet dat de auto opvallend kwetsbaar is. Ik denk dat een paar problemen die doorgaans tijdens het voorseizoen al duidelijk worden, nu in de eerste weekenden pas naar voren kwamen.' Nu deze problemen weggewerkt zijn, kan Red Bull zich richten op de titelstrijd.

'Natuurlijk is het frustrerend, maar we werken nauw samen met Honda en gaan dit onder controle krijgen', bevestigt Horner, die daarmee impliceert dat de problemen vooral afkomstig zijn van de motorafdeling. Deze motorproblemen hebben Verstappen al twee DNFs gekost in 2022. Wist de Nederlander de eindstreep wél te halen dit jaar, dan ging dat altijd gepaard met een zege.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws