Kubica ook tijdens GP van Italië vervanger Raikkonen

| door David Ruiter

Robert Kubica zal tijdens de Grand Prix van Italië voor de tweede keer op rij invallen voor Kimi Raikkonen, die wegens een positieve Coronatest nog niet in actie mag komen. De reserverijder van Alfa Romeo liet op Zandvoort al een goede indruk achter door er meteen goed bij te zitten en hoopt op Monza nog meer progressie te boeken.

'Alfa Romeo ORLEN kan bevestigen dat Robert Kubica zal invallen voor Kimi Raikkonen bij de Italiaanse Grand Prix', zo luidt het officiële statement van het team. 'Raikkonen miste de race op Zandvoort na een positieve coronatest en is nog niet klaar om te racen.' Zoals voorgeschreven verblijft de Fin in zelfisolatie. 'Kubica deed het goed in Nederland en mag wederom naast Antonio Giovinazzi plaatsnemen.'

Kubica zelf is blij nog eens te mogen racen, maar wenst zijn teamgenoot beterschap. 'Allereerst wil ik Raikkonen een voorspoedig herstel toewensen en hoop ik dat hij snel zal terugkeren.' De laatste keer dat de Pool zijn opwachting maakte in Monza is alweer een tijd geleden. 'Ik heb hier mijn eerste podium gepakt in 2006. Het is een prachtige baan. Gelukkig ken ik deze baan goed, want we hebben met het sprintraceformat minder tijd in de trainingen. Hopelijk kunnen we wederom goed presteren', zo besluit Kubica.

Lees het artikel op de mobiele website

Net binnen

Bekijk meer artikelen