Lammers ziet sprintrace in Zandvoort wel zitten: 'Het maakt alle drie de dagen heel bijzonder' Formule 1
Formule 1

Lammers ziet sprintrace in Zandvoort wel zitten: 'Het maakt alle drie de dagen heel bijzonder'

Lammers ziet sprintrace in Zandvoort wel zitten: 'Het maakt alle drie de dagen heel bijzonder'

Sinds 2021 heeft de Formule 1 sprintraces geïntroduceerd. Afgelopen seizoen hebben we in Silverstone, Monza en São Paulo een sprint gezien om de startopstelling te bepalen van de race op zondag. Dit format wordt doorgezet in 2022, er gaan dan zes sprintraces georganiseerd worden. Waar dat gaat gebeuren, moet nog bepaald worden. Maar Jan Lammers zegt dat Zandvoort wel interesse heeft in het organiseren van één van die zes sprints.

Lammers sprak met Motorsport.com en vertelde dat het idee van een sprintrace in Zandvoort best wel goed klinkt. 'Het is heel interessant. Het maakt alle drie de dagen heel bijzonder. Je hebt de kwalificatie (op vrijdag, red.), de sprintrace op zaterdag en de hoofdrace (op zondag, red). Dit betekent dat er elke dag iets is.' Er is in ieder geval op dit moment nog geen zekerheid over deze kwestie. 'De FOM moet dit nog gaan bepalen. Het is voor ons dus nog even afwachten', zegt Lammers.

Sprintrace voegt iets toe voor de fans

Vanuit het perspectief van een fan lijkt het een goed idee volgens de man uit Zandvoort. 'Persoonlijk zou ik het leuk vinden, maar dan spreek ik als 'Jantje' Lammers en niet als sportief directeur', zegt de voormalig Formule 1-coureur lachend. 'Het zorgt er namelijk voor dat alles vanaf de eerste training belangrijk is. Die training is meteen ook de laatste voor de kwalificatie. Alles doet er meteen toe.' Maar hij zou het ook begrijpen als er fans zijn die het liever zo houden. 'Je beloont de bezoekers op vrijdag en ook op zaterdag. Maar goed, er zijn ook mensen die de huidige vrijdag fijn vinden omdat het voor hen gemoedelijker is.'

In 2021 was het al hartstikke druk op en rondom het circuit terwijl, door de coronacrisis, de tribunes maar voor 70 procent gevuld mochten worden. De organisatie van de Grand Prix van Nederland heeft het er nu al druk mee. Maar fans kunnen wel de komende drie jaar gratis kijken naar de race in Zandvoort. NOS zal het evenement in ieder geval uitzenden tot en met 2024.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws