Leclerc kijkt bezorgd naar DNF Sainz: 'Dit is een veel grotere zorg dan we dachten' Formule 1
Formule 1

Leclerc kijkt bezorgd naar DNF Sainz: 'Dit is een veel grotere zorg dan we dachten'

Leclerc kijkt bezorgd naar DNF Sainz: 'Dit is een veel grotere zorg dan we dachten'

Charles Leclerc moest in de slotfase van de Grand Prix van Oostenrijk bijna de overwinning nog laten aan Max Verstappen. De Ferrari-coureur ervoer technische problemen die hem nog bijna de zege komen, maar uiteindelijk was het voorbereidende werk van de zaterdag voldoende om de zege naar zich toe te trekken. Wel zegt hij zich zorgen te maken over de uitvalbeurt van teamgenoot Carlos Sainz.

Sky Sports F1 informeert bij de Monegask naar hoe de bolide aanvoelde toen zijn gaspedaal niet helemaal terugkwam in de laatste ronden van de wedstrijd. 'Het was heel erg', geeft hij aan. 'Met name in bocht 3 en 4 was de auto een ramp. Daar moest ik mee omgaan. Uiteindelijk kwam ik als eerste over de streep, en daar ben ik natuurlijk erg blij mee.'

Leclerc moest het op zaterdag afleggen tegen zijn Nederlandse titelrivaal, en heeft naar aanleiding daarvan een lange nacht gemaakt op de Red Bull Ring. Dit geeft hij in het interview vrij: 'Ik heb naar mijn rijstijl gekeken voorafgaand aan de race. Ik wist waar er verbetering te boeken viel, met name op de mediumband.' Op alle compounds bleek de Ferrari sneller op zondag.

'Ik wist waar ik de pace kon winnen, maar tegelijkertijd de bandenslijtage onder controle kon houden. Ik ben erg tevreden met het feit dat dat werk zijn vruchten afgeworpen heeft', zo verklaart hij deels waarom Ferrari halverwege de stints zoveel snelheid won ten opzichte van de Red Bulls. Verstappen zag zijn pace halverwege de stint snel verslechteren.

Leclerc over DNF Sainz

Leclerc kijkt bezorgd naar de uitvalbeurt die teamgenoot Sainz ervoer gedurende de Oostenrijkse race. Wederom was het een motorprobleem dat de wedstrijd van een Ferrari vroegtijdig beëindigde. 'Als team maken wij ons hier zorgen over. Vandaag is het duidelijker geworden dat het een nog veel grotere zorg is dan we in eerste instantie dachten', concludeert hij.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws