Marko: 'Het gekke was: op die laatste set banden waren we wél weer snel' Formule 1
Formule 1

Marko: 'Het gekke was: op die laatste set banden waren we wél weer snel'

Marko: 'Het gekke was: op die laatste set banden waren we wél weer snel'

Helmut Marko keek vol verbazing toe hoe Red Bull Racing tijdens de Grand Prix van Oostenrijk haar banden oprookte. Uit het niets kende de Oostenrijkse renstal veel bandenslijtage op alle sets die ze in de eerste drie stints gebruikten. Marko spreekt van schadebeperking na een zeer lastig weekend voor Max Verstappen en Sergio Pérez.

'Het was heel raar. De eerste drie sets banden hadden we ongelooflijk veel last van slijtage. Dat kunnen we niet uitleggen', zo steekt de Oostenrijker van wal volgens De Telegraaf. 'Het gekke was: op die laatste set banden waren we wél weer snel', voegt hij daaraan toe. Red Bull wist met de eerste bandensets geen indruk te maken, maar evenaarde in de laatste stint de snelheid van Ferrari.

Marko zit dus met vraagtekens na afloop van het evenement. 'Er was niets mis met de auto, maar wel met de banden, en met name de te hoge temperaturen ervan', zo stipt hij het probleem aan. Verstappen kon de degradatie niet onder controle houden, en zodoende moest hij diverse keren de pitstraat in. 'Het was een goede beslissing om over te stappen naar een driestopper.'

Marko: 'Het is niet zo dat we hier het kampioenschap verliezen'

Ondanks een suboptimaal weekend heeft de adviseur van Red Bull het over een redelijk goed weekend. 'We hebben de schade beperkt', is hij van mening. 'We zitten het hele jaar min of meer op hetzelfde niveau als Ferrari. Het zit hem in de details.' Die details waren bij het team dit weekend dus niet in orde, wat ze de overwinning gekost heeft.

Ondanks dat Red Bull niet weet waar het misgegaan is, vertelt Marko dat er geen paniek heerst bij zijn team: 'We zijn niet bezorgd, hoor. Het is niet zo dat we hier plots het kampioenschap verliezen.' Wel zag Verstappen zijn voorsprong op titelconcurrent Charles Leclerc krimpen. De Monegask is zes punten ingelopen op de Nederlander.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws