Leclerc kijkt uit naar nieuw project Ferrari in 2024: 'Alles zal behoorlijk anders zijn' Formule 1
Formule 1

Leclerc kijkt uit naar nieuw project Ferrari in 2024: 'Alles zal behoorlijk anders zijn'

Leclerc kijkt uit naar nieuw project Ferrari in 2024: 'Alles zal behoorlijk anders zijn'

Charles Leclerc heeft aangegeven dat de auto van Ferrari in 2024 heel anders zal zijn in vergelijking met de bolide van dit seizoen. Dat moet betekenen dat de Italiaanse renstal het gevecht aan kan gaan met Red Bull Racing. Ferrari heeft daarbij wel flink rekening moeten houden met het budgetplafond. Ondanks dat Leclerc nog niet heel erg veel weet over het nieuwe project van zijn team, kijkt hij ernaar uit om in de simulator de nieuwe auto te testen.

Ferrari heeft de races na de winterstop gebruikt om meer te leren over de auto voor volgend jaar. Ferrari kent een prima tweede seizoenshelft met een overwinning voor Carlos Sainz in Singapore en tweemaal polepostion. 'Na Monza begrepen we meer dingen die goed zijn voor dit jaar, maar vooral over het ontwerp van de auto voor volgend jaar, wat positief is', zegt Leclerc bij RaceFans. 'Het project voor 2024 is heel anders dan de auto die we dit jaar hebben. De huidige vorm bevestigt dat het een goede keuze is geweest wat we voor volgend jaar hebben gedaan. Hoe meer we nu leren, des te meer details we kunnen afwerken, wat superbelangrijk is.'

Leclerc: 'Je moet meer geduld hebben'

Er is echter ook een limiterende factor voor de Italiaanse renstal. Het budgetplafond zorgt ervoor dat Ferrari niet op dezelfde snelheid kan ontwikkelen als vroeger. 'Je moet een beetje meer geduld hebben, maar ik denk dat het hetzelfde is voor iedereen', merkt Leclerc op. De Monegask heeft naar eigen zeggen wel voldoende reden om positief te zijn over de kansen van de Scuderia. 'We hebben nog steeds de simulator om die dingen te testen, dus ik kan virtueel enthousiast zijn tot volgend jaar. Ondertussen moet ik gewoon het beste doen met wat we op dit moment hebben.'

Tegelijkertijd moet de Ferrari-coureur toegeven nog niet het volledige beeld te hebben. Het enige wat Leclerc zeker weet, is dat de auto heel anders aan moet voelen volgend seizoen. 'Ik breng alleen de woorden van Fred (Vasseur, red.) over dat we zeggen dat het project voor volgend jaar heel anders is. Als coureurs geven we natuurlijk aan wat de zwakke punten van deze auto zijn. De ingenieurs werken eraan en ze vertelden me dat het behoorlijk anders zal zijn voor volgend jaar. Nu wacht ik gewoon op de mogelijkheid om de auto zo snel mogelijk op de simulator te testen', aldus de meervoudig racewinnaar.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws