Overzicht tijden Grand Prix van Qatar 2023 Formule 1
Formule 1

Overzicht tijden Grand Prix van Qatar 2023

Overzicht tijden Grand Prix van Qatar 2023

Aankomend weekend staat de één-na-laatste race in het Midden-Oosten op de planning. Na een seizoen afwezigheid keert de Grand Prix van Qatar weer terug op de kalender van de Formule 1. De terugkeer van het Losail International Circuit betekent tegelijkertijd ook weer de terugkeer van het sprintraceformat, waardoor er ook, zeker voor Nederlandse begrippen, op bijzondere tijden gereden wordt. De champagne kan wel alvast koud bij Red Bull Racing voor de sprintrace die op zaterdagavond wordt verreden.

De Grand Prix van Qatar wordt net zoals de rest van de races in het Midden-Oosten in de avond verreden. Het tijdsverschil met het land is slechts een uur, waardoor ook in Nederland 's avonds pas de televisie aan hoeft voor de races van zaterdag en zondag. Voor de vroege eters hoeft er niet met de borden op schoot gegeten te worden, aangezien de sprintrace en de Grand Prix respectievelijk om 19:30u en 19:00u zullen starten. Het volledige tijdschema vindt u hieronder.

Tijdschema GP Qatar 2023

Sessie Dag Tijd
Eerste vrije training Vrijdag 15:30u - 16:30u
Kwalificatie Vrijdag 19:00u - 20:00u
Sprint Shootout Zaterdag 15:20u - 16:04u
Spintrace Zaterdag 19:30u - 20:30u
Race Zondag 19:00u - 21:00u

Kampioenschap kan Verstappen niet meer ontgaan

Het kan een mooi weekend worden voor Max Verstappen en Red Bull. Waar de Oostenrijkse renstal in Japan al beslag legde op het constructeurskampioen, kan Verstappen in Qatar zijn derde wereldtitel op rij gaan veiligstellen. De voorsprong van de Nederlander bedraagt momenteel 177 punten ten opzichte van teamgenoot Sergio Pérez. Verstappen moet aan het einde van het weekend een voorsprong van 146 punten of meer hebben om zeker te zijn van de titel.

Toch kan Verstappen ook al op zaterdag de titel pakken. Als de coureur met een voorsprong van 172 punten of meer de Grand Prix ingaat, zal hij als drievoudig wereldkampioen de race van zondag verrijden. Als Pérez de sprintrace weet te winnen, dan is de zesde plek op zaterdag al voldoende voor Verstappen. Gezien de dominantie van Red Bull dit seizoen lijkt het dus haast een zekerheid te zijn dat de tweevoudig wereldkampioen zaterdagavond een feestje mag gaan vieren.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws