Leclerc over Sainz' overwinning: 'Geeft me een extra duwtje in de rug' Formule 1
Formule 1

Leclerc over Sainz' overwinning: 'Geeft me een extra duwtje in de rug'

Leclerc over Sainz' overwinning: 'Geeft me een extra duwtje in de rug'

Charles Leclerc heeft tegenover RaceFans zijn mening gedeeld over de strategische keuzes die Ferrari heeft gemaakt voor de Grand Prix van Singapore. Hij onthulde dat het team al voorafgaand aan de race had besloten om een auto op te offeren om de kansen van de andere coureur te vergroten. De Ferrari-coureur is echter blij met de prestaties van zijn team, ondanks dat hij niet degene was die op de hoogste trede van het podium eindigde.

‘Het was al duidelijk vanaf de zaterdagavond na de kwalificatie, waarschijnlijk zelfs daarvoor, dat wie er ook als eerste stond, de tweede auto in feite de auto voor zich moest helpen’ zei Leclerc. ‘Dit was duidelijk en we hebben goed werk geleverd, dus ik ben echt blij dat in ieder geval het team kon winnen.’ Deze opoffering van een auto, waarbij Leclerc zelf de ondersteunende rol op zich nam, betaalde zich uiteindelijk uit voor Ferrari, aangezien het team de overwinning behaalde met een eerste plek voor Carlos Sainz. Leclerc hoopt zelf dit seizoen nog een keer op de plek te staan waar Sainz afgelopen weekend eindigde. ‘Het motiveert me ook en geeft me een extra duwtje in de rug om er een te winnen voor het einde van het seizoen’, legt Leclerc uit.

Het seizoen is tot nu toe voor Ferrari en Leclerc een flinke uitdaging geweest. 'We hadden overduidelijk een moeilijke eerste helft van het seizoen. Eerlijk gezegd, als je me vier of vijf races geleden had gevraagd, zou ik hebben gezegd dat Red Bull (Racing, red.) alle races zou hebben gewonnen’, geeft de Ferrari-coureur toe. De Grand Prix van Singapore bood echter een kans voor Ferrari, omdat Red Bull niet op zijn best leek te zijn. Leclerc prees het team voor hun ongelooflijke werk en benadrukte de indrukwekkende prestaties van zijn teamgenoot. ‘Het team heeft ongelooflijk werk geleverd door op het juiste moment kans te grijpen. En Carlos heeft ook geweldig werk geleverd’, zei Leclerc. ‘Het is een grote stimulans voor het team en voor de rest van het jaar, vooral omdat het al twee of drie races geleden is dat we het gevoel hebben dat we de goede kant op gaan, dat we in de goede richting werken.’

Vooruitzicht op Japan

Leclerc kijkt voor nu uit naar de mogelijkheden die de Grand Prix van Japan te bieden heeft. ‘Het is dit jaar erg moeilijk om de prestaties van een team te voorspellen omdat het zo sterk varieert van circuit tot circuit’, merkte Leclerc op. ‘We hadden niet verwacht dat Red Bull zoveel moeite zou hebben in Singapore. We hadden ook niet verwacht dat we zo snel zouden zijn in Singapore. Ik hoop dat de verrassing voor ons dit weekend ook een goede verrassing zal zijn.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws