Krijgt Andretti eigen F1-team?: 'Ik heb niets gehoord over acceptatie of afwijzing' Formule 1
Formule 1

Krijgt Andretti eigen F1-team?: 'Ik heb niets gehoord over acceptatie of afwijzing'

Krijgt Andretti eigen F1-team?: 'Ik heb niets gehoord over acceptatie of afwijzing'

In de wereld van de Formule 1 gonst het van de geruchten over de mogelijkheid van een nieuw Formule 1-team, geleid door oud Formule 1-coureur Mario Andretti. Er is nieuwe informatie opgedoken waarin wordt verklaard dat Andretti niet lang meer hoeft te wachten op goedkeuring van de FIA. Verschillende Formule 1-bazen laten weten dat ze wachten op officiële informatie voordat ze conclusies trekken.

Zak Brown, de CEO van McLaren, deelde zijn standpunt met de media tijdens het Formule 1-weekend in Singapore. ‘Ik heb de laatste tijd niets nieuws gehoord. Er is niet over gesproken, dus ik denk dat onze mening onveranderd is, en we wachten gewoon af hoe het proces verloopt.’ Brown benadrukte echter dat de waarde van een Formule 1-team en een inschrijving in de loop der jaren aanzienlijk is gestegen. Hij gaf aan dat dit aspect moet worden besproken.

Minder positieve geluiden

Toto Wolff, teambaas van Mercedes, kijkt minder uit naar de intrede van een nieuw team binnen de Formule 1. ‘Ik denk dat de reden waarom Formule 1 en de teams de afgelopen jaren hebben overleefd, is omdat we allemaal samen zijn gebleven: de FIA, FOM en de tien teams’. Hij benadrukte het belang van gezamenlijke besluitvorming en het beschermen van de sport, vooral gezien de huidige groei van de Formule 1. Wolff sprak zijn hoop uit dat Mohammed Ben Sulayem en Stefano Domenicali, de president van de FIA en de CEO van de Formule 1, de juiste beslissingen zullen nemen voor de sport.

Guenther Steiner, de teambaas van Haas, deelde zijn vertrouwen in de aanpak van de situatie door Formula One Management. Hij verklaarde: ‘Ik heb niets gehoord over acceptatie of afwijzing. Ik weet het niet, en ik ben er zeker van dat Stefano weet hoe hij hiermee moet omgaan in ons beste belang.’ Steiner benadrukte dat het Formule 1-landschap is veranderd sinds de ondertekening van het Concorde Agreement in 2020. Teams zijn nu veel meer waard dan voorheen, wat de discussies over nieuwe inschrijvingen en teams in een ander licht plaatst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws