Marko emotioneel en waarschuwt de concurrentie: 'Verstappen nog lang niet op zijn hoogtepunt' Formule 1
Formule 1

Marko emotioneel en waarschuwt de concurrentie: 'Verstappen nog lang niet op zijn hoogtepunt'

Marko emotioneel en waarschuwt de concurrentie: 'Verstappen nog lang niet op zijn hoogtepunt'

Een voor Red Bull Racing memorabel seizoen is in Abu Dhabi ten einde gekomen met de 21e overwinning voor het Oostenrijkse team. Red Bull-adviseur Helmut Marko is dolgelukkig met het nagenoeg perfecte seizoen van zijn team, maar waarschuwt ook de concurrent van Max Verstappen dat het in de komende jaren niet eenvoudiger zal worden om de Nederlander af te troeven.

De cijfers voor Red Bull zijn duizelingwekkend te noemen dit seizoen: 21 overwinningen uit 22 raceweekenden en 860 punten. Nagenoeg alle records in de geschiedenis van de sport zijn dit jaar verder aangescherpt door Red Bull als team en Verstappen als coureur. 'Dit is iets waar we nooit op hadden gehoopt of waar we nooit over durfden te dromen. Dit seizoen heeft alles overtroffen dat we tot nu toe bereikt hebben', zegt Marko zichtbaar geëmotioneerd bij de Duitstalige tak van Sky Sports F1.

Juist het succesvolle seizoen confronteert Marko het het verlies van Red Bull-oprichter en goede vriend Dietrich Mateschitz. De Oostenrijker kwam in oktober 2022 te overlijden, een dag voor de eerste constructeurstitel in negen jaar tijd voor het team. 'Het is jammer dat Dietrich deze triomf en prestatie niet meer mee heeft mogen maken, en dan in het bijzonder de prestaties van Max Verstappen.'

Verstappen wordt nóg beter

Verstappen won negentien Grands Prix in 2023, eindigde 21 keer als eerste of tweede, leidde meer dan 1.000 ronden, en pakte meer dan twee keer zoveel punten als teamgenoot Sergio Pérez. 'Zijn wil om te winnen en zijn snelheid zijn ongelofelijk. Hij heeft ook in het managen van de banden nog een indrukwekkend stap gezet. Hij kan op de limiet rijden zonder de banden te zwaar te belasting. Max is nog lang niet op zijn hoogtepunt, ik zie geen bovengrens', luidt de onheilspellende waarschuwing van Marko.

De pas 26-jarige Nederlander zal in 2024 op zijn vierde wereldtitel gaan jagen. 'We werken hard voor volgend jaar. We zijn klaar voor de strijd', geeft Marko aan, die toevoegde dat hij niet meer durft uit te sluiten dat het volgend seizoen nóg beter gaat, maar dat het lastig zal zijn om een seizoen als 2023 te evenaren. Red Bull verlegde de focus dit jaar al erg vroeg naar het komende seizoen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws