Rosberg met mooie woorden aan Verstappen: 'Hoort bij het rijtje van Senna, Hamilton, Schumacher en Fangio' Formule 1
Formule 1

Rosberg met mooie woorden aan Verstappen: 'Hoort bij het rijtje van Senna, Hamilton, Schumacher en Fangio'

Rosberg met mooie woorden aan Verstappen: 'Hoort bij het rijtje van Senna, Hamilton, Schumacher en Fangio'

Oud-coureur Nico Rosberg levert mooie woorden aan het adres van Max Verstappen. De Duitser vindt dat de tweevoudig wereldkampioen absoluut bij de top vijf beste coureurs aller tijden hoort. Volgens de voormalig Mercedes-coureur heeft de Nederlander ongelofelijke resultaten geleverd in het 2022-seizoen en gaan we nog veel meer van de jonge Red Bull Racing-coureur zien.

Rosberg, die na het winnen van de titel in 2016 zijn helm definitief afzette, heeft een aantal jaren tegen Verstappen gereden en kent zijn rijstijl dus goed. De Duitser is nadat hij de sport heeft verlaten nog wel altijd nauw betrokken geweest bij de Formule 1. Op zijn socialemediakanalen, met name YouTube, maakt Rosberg video's waarin hij dingen betreffende de koningsklasse bespreekt. Zo ook dat hij vindt dat Verstappen bij de top vijf beste coureurs aller tijden hoort. 'Dit Formule 1 seizoen (van 2022, red.) was geweldig', legt Rosberg uit in zijn YouTube video, waarin hij zijn top vijf coureurs van het seizoen benoemt.

'Ondanks dat er een dominante factor was, is het niet saai geweest. Ik denk dat de veranderingen in de regels werkten', vervolgt de enkelvoudig wereldkampioen. 'Verstappen hoort bij het rijtje van Ayrton Senna, Lewis Hamilton, Michael Schumacher en Juan Manuel Fangio. Hij heeft nu nog maar twee titels, maar ik denk dat er nog wel veel meer aankomen, vooral als we bedenken dat hij nog maar 25 jaar oud is.' Voor Rosberg staat Verstappen op de eerste plek in zijn persoonlijke top vijf, maar de oud-coureur vindt dat de Nederlander zich snel bij het rijtje van de grootste grootheden kan scharen.

Russell, Leclerc, Hamilton en Norris maken Rosbergs top vijf compleet

Naast Verstappen prijst Rosberg nog vier andere coureurs. 'Russell had een moeilijke auto aan het begin, maar wist toch elke keer in die top vijf te eindigen', vertelt Rosberg. 'George (Russell, red.) kwam dichtbij Leclerc en Pérez in het kampioenschap, met een Mercedes die geen snelheid had.' Na Russell komt Rosberg aan bij Leclerc. Volgens de Duitser verdiende de Ferrari-rijder de tweede plek in het kampioenschap absoluut. 'Hij heeft een heel goede snelheid laten zien, maar maakte wat fouten die hij zich niet kon veroorloven in de strijd met Verstappen. Hoe dan ook deed hij het fantastisch.'

Zijn voormalig teamgenoot, Lewis Hamilton, staat bij Rosberg op vier. 'Hij heeft veel ongeluk gehad', zegt Rosberg. 'Ondanks de pech liet hij zijn geweldige kwaliteiten zien en had hij goede races richting het einde van het seizoen. Als de auto volgend seizoen beter is, dan kunnen beide coureurs van Mercedes meedoen voor de titel', denkt de enkelvoudig wereldkampioen. 'Als vijfde heb ik Lando Norris, want hij deed het erg goed. We moeten niet vergeten dat Daniel Ricciardo ook een goede coureur is, en die heeft hij twee jaar lang verslagen', sluit Rosberg af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws