Marko onthult: Pérez' Red Bull verdedigend afgesteld in Abu Dhabi met oog op Hamilton Formule 1
Formule 1

Marko onthult: Pérez' Red Bull verdedigend afgesteld in Abu Dhabi met oog op Hamilton

Marko onthult: Pérez' Red Bull verdedigend afgesteld in Abu Dhabi met oog op Hamilton

Red Bull Racing ging in Abu Dhabi bij Sergio Pérez voor een andere afstelling dan bij Max Verstappen, met het oog op Lewis Hamilton. De Oostenrijkse renstal wist dat de wedstrijdsnelheid van de Brit hoger lag dan die van haar eigen coureurs, en moest daarom de bolide van Pérez zo afstellen dat hij Hamilton optimaal af kon stoppen. De Mexicaan deed dit perfect, en heeft daarmee de goedkeuring van Helmut Marko verdiend.

Marko gaat bij ServusTV in op de rol van Pérez binnen het team. 'Hij is ongelooflijk loyaal en een ware teamspeler', zo steekt de Oostenrijker van wal. Dat Pérez een teamspeler is, kwam er tijdens de seizoenfinale in Abu Dhabi maar al te goed uit. Daar zoomt Marko dan ook graag nog even op in: 'Natuurlijk hadden we het voorafgaand aan de race over diverse scenario's. Daar gaat hij in mee zonder brommen, protesteren of vragen te stellen.'

'Hij wist Hamilton acht seconden op te houden in slechts twee ronden, maar deed dit wel op een eerlijke manier. Natuurlijk vond Hamilton het weer 'gevaarlijk rijgedrag', die hadden we al wel zien aankomen', vervolgt de adviseur, die weet dat Hamilton er een handje van heeft om te klagen via de boordradio. Volgens Marko was er met de verdediging van de teamgenoot van Verstappen beslist niets mis.

Om te zorgen dat Pérez Hamilton zo lang mogelijk op kon houden, is Red Bull bij hem in Abu Dhabi voor een andere afstelling gegaan, blijkt nu: 'De afstelling was marginaal anders. Pérez reed met meer downforce, waardoor hij sneller was in de derde sector. Dat maakte het makkelijker voor hem om te verdedigen tegen Hamilton.' Toen Hamilton eenmaal langs Pérez was, hijgde Verstappen weer in zijn nek. Red Bulls plannetje werkte dus.

Verbeterpunt bij Pérez

Red Bull gaf eind 2021 aan dat ze langer door wilden met Pérez. De Red Bull-rijder kreeg een contractverlenging aangeboden, waarschijnlijk voor één jaar. Voorafgaand aan dat extra jaar bij Red Bull ziet Marko op zaterdagen graag nog verbeteringen bij hem. 'Hij heeft één zwaktepunt, en dat is de kwalificatie. Op wedstrijdsnelheid zit hij er perfect bij.'

Bookmakers: Hamilton favoriet voor WK-titel Formule 1 in 2022

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws