Marko sluit Gasly-comeback bij Red Bull niet uit: 'Vergelijken met Pérez, we willen hem niet kwijt' Formule 1
Formule 1

Marko sluit Gasly-comeback bij Red Bull niet uit: 'Vergelijken met Pérez, we willen hem niet kwijt'

Marko sluit Gasly-comeback bij Red Bull niet uit: 'Vergelijken met Pérez, we willen hem niet kwijt'

Red Bull Racing-adviseur Helmut Marko sluit niet uit dat Pierre Gasly in 2023 een comeback kan maken bij het A-team van Red Bull. Hiermee reageert de Oostenrijker op een voorstel van Gerhard Berger, die vond dat de Fransman 'goed genoeg is voor nog een kans' zolang hij maar resultaten blijft halen. Gasly's Red Bull-contract loopt af na 2023, dus ze zullen daarvoor een keuze moeten maken. Anders zal de rijder ander onderdak zoeken.

In een interview op het YouTube-kanaal van het Duitse Formel1.de wordt Marko gevraagd naar de suggestie die werd gedaan door Berger om Gasly een tweede kans te geven in bij het grote Red Bull Racing in plaats van bij AlphaTauri, Red Bulls B-team. Sergio Pérez' contract loopt immers af na dit seizoen, dus er komt een stoeltje vrij.

Marko: 'We willen Gasly niet kwijt'

'(Met Gasly, red.) heb je nog een contract tot en met 2023', zegt Marko. Dit contract heeft hij als het ware met de 'Red Bull-familie', als dit contract niet verlengd wordt, zal de Franse rijder ergens anders gaan kijken. Daar zijn ze bij Red Bull Racing van op de hoogte. 'Als dit contract afloopt en we hem geen kans op promotie kunnen bieden, raken we hem hoogstwaarschijnlijk kwijt. Dat willen we niet', vervolgd de adviseur.

Berger, ex-coureur voor onder andere Ferrari en McLaren, tipte een Gasly-comeback bij de Oostenrijker en noemde de rijder 'goed genoeg voor nog een kans'. 'Gerhard heeft gelijk', zegt Marko. 'Maar op dit moment hebben we nog een contract met Checo (Pérez, red.), en moeten we de prestaties van deze twee coureurs vergelijken. Met Checo hebben we nog tot halverwege het jaar.'

Het wordt dus een keuze tussen Pérez en Gasly. In de eerste twee races van 2022 heeft de Mexicaan zijn team in ieder geval nog geen reden gegeven om hem te vervangen. Hij scoorde zijn eerste pole position in Jeddah en zat misschien zelfs wel voor wereldkampioen Max Verstappen gedurende dat weekend. 'De auto past meer bij hem, hij voelt zich comfortabeler en hij kent het team. We zijn erg blij dat deze ontwikkeling heeft plaatsgevonden', sluit de Red Bull Racing-man af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws