Marko verwacht verrassing: 'Wij, Mercedes en dan Ferrari' Formule 1
Formule 1

Marko verwacht verrassing: 'Wij, Mercedes en dan Ferrari'

Marko verwacht verrassing: 'Wij, Mercedes en dan Ferrari'

Helmut Marko is helemaal onder de indruk van Mercedes op de vrijdag, en laat dan ook weten dat de volgorde aan de top weleens opgeschud kan gaan worden. De adviseur van Red Bull Racing verwacht dat de Zilverpijlen voor Ferrari gaan kwalificeren, waarmee Ferrari het derde team op de grid zou worden. Zijn eigen team zet hij namelijk nog altijd vooraan.

In gesprek met Motorsport-Magazin is de Oostenrijker tevreden over de vrijdag die zijn team heeft verreden. Hoewel Red Bull Racing geen enkele sessie als snelste afsloot, zag de adviseur dat het tempo er met name tijdens de simulatie voor de race goed inzat. 'Onze lange run is zeer bemoedigend', aldus Marko. Dit zou voor de race op zondag een goed teken zijn.

Wel moet het team nog tijd vinden voor de kwalificatierun, iets dat eerder door Max Verstappen ook al werd aangegeven. Wel denkt hij dat dit opgelost kan worden. 'We verliezen op één rondje alleen in sector twee, dat zijn niet twee bochten waarin we het verliezen, dat kun je wel oplossen. Maar op de lange run waren beide auto's goed op medium en hard wat slijtage betreft.'

Mercedes maakt indruk

Net als op teambaas Christian Horner heeft Mercedes ook op Marko indruk gemaakt met de snelheid die het op de baan wist te leggen. De Oostenrijker ziet dan ook dat de Zilverpijlen hoge ogen kunnen gooien in Barcelona. 'Wij, Mercedes en dan Ferrari', zo verspilt hij toch wel enigszins verrassend dat Ferrari is afgezakt naar de derde plaats, daar waar zij het seizoen nog als sterkste begonnen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws