Marko ontkracht uitspraken Albon: 'Wij zullen Verstappens titel verdedigen, we staan er goed voor' Formule 1
Formule 1

Marko ontkracht uitspraken Albon: 'Wij zullen Verstappens titel verdedigen, we staan er goed voor'

Marko ontkracht uitspraken Albon: 'Wij zullen Verstappens titel verdedigen, we staan er goed voor'

Red Bull Racing-adviseur Helmur Marko deelt dat de ontwikkeling van de RB18, de 2022-uitdager van Red Bull, soepeltjes verloopt en dat fans van de Oostenrijkse renstal zich geen zorgen hoeven te maken. Hiermee spreekt hij eerdere berichten, waaronder één van voormalig Red Bull-coureur Alexander Albon, tegen. Er werd gesuggereerd dat het team van Max Verstappen moest inleveren op de ontwikkeling van de 2022-auto om het kampioenschap in handen te krijgen.

Fans van Red Bull Racing kunnen wellicht opgelucht ademhalen na de uitspraken van Marko. Eerder maakte Albon zich al publiekelijk zorgen om de ontwikkeling van de 2022-auto van Red Bull. De 78-jarige Oostenrijker verwacht niet dat het winnen van de coureurstitel in 2021 enige negatieve invloed heeft op de ontwikkeling van de bolide voor het aanstaande Formule 1-seizoen.

'De uitspraken van Albon werden verkeerd geïnterpreteerd. Alles wat ik nu kan zeggen, is dat we Verstappens titel willen verdedigen. We bevinden ons in een gunstige positie om dit te doen', zegt hij tegenover F1Insider. Hiermee wordt de fighting spirit van Red Bull Racing andermaal bevestigd. Maar met de aangepaste reglementen die in 2022 in werking zullen treden, is het nog maar de vraag wie er het beste uit de startblokken zal komen.

Nieuwe regels, en dus ook andere teams voorop?

'Er is geen reden om aan te nemen dat Mercedes en wij ook dit jaar weer niet de favorieten zijn. Tenzij iemand de steen der wijzen heeft gevonden in de nieuwe regelgeving.' Echter betekent dat niet dat Marko Red Bull zelf uitsluit. Volgens hem kan zijn team ook dat ene team zijn dat een oplossing vindt voor de nieuwe regels. 'We hadden twee verschillende ontwikkelingsprogramma's lopen in 2021. Beide werkten', besluit de Oostenrijker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws