Mekies overtuigd van puntenfinish Leclerc: 'Charles kan zich terugvechten naar P5' Formule 1
Formule 1

Mekies overtuigd van puntenfinish Leclerc: 'Charles kan zich terugvechten naar P5'

Mekies overtuigd van puntenfinish Leclerc: 'Charles kan zich terugvechten naar P5'

Laurent Mekies, racedirecteur van het team van Ferrari, vindt het terecht dat Max Verstappen poleposition wist te pakken voor de Grand Prix van Canada. De Fransman zag dat Carlos Sainz de kans had om in de buurt van de tijd van de Red Bull Racing-coureur te komen, maar dat de coureur een fout maakte in de laatste bocht. Sainz zal daardoor op P3 starten, terwijl Charles Leclerc achteraan moet beginnen. Desondanks denkt Mekies dat de Monegask zich terug kan knokken tot P5.

De coureurs moesten de kwalificatie verrijden in natte omstandigheden. Sainz moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Verstappen. 'Het was een hele complexe kwalificatiesessie voor iedereen', vertelt Mekies bij de Italiaanse tak van Sky Sports. 'Voor ons was het ook moeilijk, want wij hadden eigenlijk maar één auto. Uiteindelijk was Max Verstappen vandaag simpelweg sneller en hij verdiende poleposition. Carlos zat er dichtbij, maar een klein foutje kostte hem een plek op de eerste startrij.'

George Russell was de enige coureur in Q3 die de gok waagde op de slicks. Bij Ferrari werd ook heel even over nagedacht, maar de Italiaanse renstal besloot uiteindelijk door te rijden op de intermediates. 'We hebben er over nagedacht. In Q3 hadden het kunnen riskeren om over te stappen op de softs, maar uiteindelijk hebben we deze optie uitgesloten, want de baan was simpelweg nog niet droog genoeg.'

De gridstraf van Leclerc

Leclerc moet vanwege een gridstraf achteraan beginnen in Canada. Volgens de racedirecteur moet een puntenfinish mogelijk zijn voor de viervoudig racewinnaar. 'We hebben besloten om de vierde krachtbron te steken, omdat we niet genoeg tijd hadden om te reageren om het motorprobleem na Baku. Tegelijkertijd dachten we dat het makkelijk inhalen is op deze baan, maar dat morgen nog maar eerst blijken. Ik denk dat Charles zich terug kan knokken tot de vijfde plek', aldus Mekies.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws