Masi: ‘Geen inconsistentie in beslissingen wedstrijdleiding’ Formule 1
Formule 1

Masi: ‘Geen inconsistentie in beslissingen wedstrijdleiding’

Masi: ‘Geen inconsistentie in beslissingen wedstrijdleiding’

Er is tijdens en na de Grand Prix van Brazilië veel te doen geweest om de beslissingen van de wedstrijdleiding. Vooral Toto Wolff sprak zich negatief uit over de diskwalificatie van Lewis Hamilton en het uitblijven van een tijdstraf voor Max Verstappen. Volgens Race Director Michael Masi is dit echter onterecht. De Australiër staat erop dat de rijders eerlijk behandeld worden, en dat zijn straffen en maatregelen consistent zijn.

Masi zegt wel te begrijpen waarom er zoveel discussie is over de beslissingen van de wedstrijdleiding, zeker in de kamp-Mercedes en kamp-Red Bull Racing. ‘Het is een enorm nauw en intens gevecht om de titel. Alles wat we dit weekend van de twee teams hebben gezien is daar een voorbeeld van’, refereert hij naar de vele protesten van Mercedes en Red Bull. ‘Als je een intens gevecht om de titel hebt, doen zowel de rijders als de teams alles om te winnen, en dat is begrijpelijk’, aldus Masi, geciteerd door Formel1.de.

De Australiër geeft de klagende teambazen en coureurs daarmee echter geen gelijk in hun beschuldigingen. Toto Wolff zei bijvoorbeel dat er met twee maten wordt gemeten. Daar is Masi het absoluut niet mee eens. ‘Elke deelnemer, elke rijder wordt ten allen tijde gelijk en eerlijk behandeld. Natuurlijk voelt iedereen zich oneerlijk behandeld bij een straf, dat hoort bij de rol die we spelen.’ Als scheidsrechter laat de wedstrijdleiding zich niet beïnvloeden door wat er in de titelstrijd op het spel staat. Masi wil alleen naar de incidenten zelf kijken. ‘Je moet er absoluut naar kijken op basis van het incident dat er is gebeurd.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws