Massa voorziet karwei voor concurrentie: 'Het verslaan van Red Bull vereist perfectie' Formule 1
Formule 1

Massa voorziet karwei voor concurrentie: 'Het verslaan van Red Bull vereist perfectie'

Massa voorziet karwei voor concurrentie: 'Het verslaan van Red Bull vereist perfectie'

Oud-coureur Felipe Massa denkt dat het niet mals gaat worden voor de overige negen teams op de grid om Red Bull Racing opnieuw te verslaan. Volgens de Braziliaan vereist het namelijk absolute perfectie en is het voor de hand liggend dat de Oostenrijkse renstal en Max Verstappen opnieuw de favorieten zijn voor het 2023-seizoen. Andere teams moeten heel wat werk verrichten om die combinatie in het aankomende seizoen te verslaan.

De oud Ferrari-coureur geeft toe dat, als de Scuderia in 2023 voor de wereldtitel wil gaan, het team absoluut minder fouten moet maken dan in 2022. Daarnaast moeten ze de ontwikkeling en de snelheid van de bolide uit Milton Keynes weten te overtreffen. Ook al is het nog niet bekend hoe Red Bull ervoor staat betreffende de sportieve sanctie van minder testtijd in de windtunnel, Massa denkt wel dat Red Bull opnieuw de favoriet is. 'Red Bull is de natuurlijke favoriet', begint Massa in het Italiaanse Gazetta dello Sport. 'In het voorgaande seizoen finishten ze ruim boven de competitie en ze zijn het sterkste team. Als Maranello dat wil overtreffen, moeten ze perfect zijn.'

De Italiaanse renstal begon het 2022-seizoen sterk, maar de prestaties gingen bergafwaarts gedurende het seizoen. Red Bull kreeg de overhand, en toen waren ze gezien. 'Ferrari kon de ontwikkeling van Red Bull niet bijhouden en uiteindelijk konden ze toch niet meer winnen', vertelt de Braziliaan. 'Het verslaan van Red Bull vereist perfectie.' Het 2022-seizoen van de Scuderia verliep uiteindelijk alles behalve perfect. Met rijdersfouten van Charles Leclec en Carlos Sainz, strategische fouten van de pitmuur en wat ploffende motoren, was de hoop op de wereldtitel gauw verdwenen. De Oostenrijkse renstal won het constructeurskampioenschap en de rijderstitel van Verstappen ruim voor de laatste race.

Massa: 'Ferrari leiden is iets compleet anders'

In 2023 gaat Ferrari opnieuw een poging doen om de titel naar Maranello te halen. Dit keer gaan ze de strijd aan met Frédéric Vasseur aan het roer. De voormalig Alfa Romeo-teambaas vervangt Mattia Binotto. 'Iedereen spreekt heel lovend over hem (Vasseur, red.). Hij heeft veel gewonnen in motorsport, ook veel ervaring in het leiden van een team, maar Ferrari leiden is iets compleet anders', zegt Massa, die zelf van 2006 tot en met 2013 voor Ferrari heeft gereden.

'De tijd werkt echter niet mee, want het is al jaren geleden sinds Ferrari een titel heeft bemachtigd', gaat Massa verder, die wijst op het feit dat het laatste kampioenschap van Ferrari in 2007 was gewonnen. 'Er ligt daardoor een enorme druk op Vasseur zijn schouders. Hij is wel heel rationeel in zijn keuzes en dat is positief voor het team, soms was er namelijk te veel besluiteloosheid', stelt de Braziliaan. 'Als we terugkijken naar diegene die zijn werk bij Ferrari het best heeft gedaan in een moeilijke tijd, dan is dat Jean Todt. Ook een Fransman. Maar Todt kreeg zeven jaar om het waar te maken', sluit Massa af.

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws