Mazepin leerde belangrijke les na incident: 'Nu echt bewust van mijn voorbeeldfunctie' Formule 1
Formule 1

Mazepin leerde belangrijke les na incident: 'Nu echt bewust van mijn voorbeeldfunctie'

Mazepin leerde belangrijke les na incident: 'Nu echt bewust van mijn voorbeeldfunctie'

Nikita Mazepin beleeft een veelbewogen eerste jaar in de Formule 1. Bij het kwakkelende team van Haas moet de Russische Rookie zijn plek weten te vinden in een lastig bestuurbare auto. Aan het begin van het jaar kwam Mazepin bijzonder onder een vergrootglas te liggen, nadat op zijn sociale media een filmpje rondging met een vrouw die betast werd. In Beyond the Grid vertelt hij over het incident.

'Allereerst wil ik zeggen dat ik dat filmpje niet heb gepost en dat het niet mijn handen waren die de vrouw zo aanraakten', zo luidt de eerste reactie op het incident. Ondanks dat hij zegt het niet te zijn geweest, was de ophef enorm. Zijn team Haas reageerde fel op het filmpje en noemde het afgrijselijk. 'Het is een donkere dag geweest. Als ik eraan terugdenk zie ik een mogelijkheid om verder te leren, als een mogelijkheid om een beter mens te worden.' De Rus was net F1-coureur en was zich nog niet bewust van de bijkomende verantwoordelijkheid.

'Ik had de heftige reacties wel verwacht. Het filmpje kwam acht dagen na mijn aanstelling bij Haas. Ik heb niet het idee dat mijn beeld van mezelf veranderde toen ik tekende. Maar toen ik een Formule 1-rijder werd, kwam er natuurlijk een bepaalde verantwoordelijkheid bij kijken. Dit had ik me niet helemaal gerealiseerd, omdat ik mezelf nog steeds zag zoals vroeger, heel gewoontjes.' Dat hij als F1-coureur middelpunt van de aandacht werd, realiseerde hij zich na het incident pas echt. 'Toen realiseerde ik me wat een verantwoordelijkheid erbij komt kijken. Het was echt een wake up-call.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws