McLaren beretrots op Norris: 'In Imola hebben we bij beide auto's de volledige upgrades' Formule 1
Formule 1

McLaren beretrots op Norris: 'In Imola hebben we bij beide auto's de volledige upgrades'

McLaren beretrots op Norris: 'In Imola hebben we bij beide auto's de volledige upgrades'

Lando Norris heeft zijn eerste Grand Prix gewonnen in de Verenigde Staten. De McLaren-coureur had hiervoor een Safety Car nodig, maar was de hele race al de snelste man. CEO Zak Brown kent Norris al heel lang, en is trots op zijn pupil. Brown geeft ook aan dat alle upgrades bij McLaren de laatste tijd perfect werken, en kijkt optimistisch uit naar de volgende race.

Brown stond na afloop van de race Viaplay te woord. 'Dit voelt heel goed. Dit zat er al lang aan te komen. Alle mannen en vrouwen van het team hebben het geweldig gedaan bij het ontwikkelen van deze auto. Lando was perfect, en de auto was serieus snel. De Safety Car hielp natuurlijk, maar ik denk dat deze race sowieso al van Lando was', meent de 52-jarige.

McLaren is sinds de aanstelling van Frédéric Vasseur aan een enorme inhaalslag begonnen. 'Sinds we met onze reeks van upgrades zijn begonnen in het midden van vorig jaar, werken ze upgrades geweldig. We zijn heel opgewonden, en in Imola hebben we bij beide auto's het volledige pakket aan upgrades', geeft Brown aan. In Miami had alleen Norris alle upgrades van McLaren, terwijl Oscar Piastri volgens Brown de helft van de upgrades had, wat volgens de Amerikaan goed zou zijn voor zo'n twee tienden tijdwinst. Daarmee gaf Brown ook direct aan dat het totale pakket aan upgrades McLaren zo'n vier tienden zou opleveren.

Safety Car

Norris zat na de start op de zesde plek, waarbij hij lang vastzat achter Sergio Pérez. Nadat de andere coureurs de pitstraat opzochten voor nieuwe banden, reed Norris de ene na de andere snelste rondetijd, en was hij als enige topper nog niet gestopt toen een crash tussen Kevin Magnussen en Logan Sargeant een Safety Car veroorzaakte.

Daarbij kwam Norris niet meteen naar binnen. 'We deden eerst een extra ronde inderdaad, om zeker van onze zaak te zijn. Daarna leek het erop dat hij een ronde op iedereen voor zou liggen', lacht Brown. De Safety Car miste de Brit, die daardoor ver voor de rest van het veld reed. 'We wisten natuurlijk dat de rest weer langs de Safety Car mocht gaan, dus er was wat discussie over hoe we de race zouden herstarten.' Norris had dankzij de chaos zoveel marge na zijn pitstop dat hij in theorie opnieuw had kunnen stoppen om terug te gaan naar mediumbanden, maar dat deed de Engelsman dus niet. 'Hij deed het geweldig. Hij reed na de herstart geweldig weg bij Max.'

Winst smaakt naar meer

Norris verlengde eerder dit jaar nog zijn contract bij het team waar hij debuteerde. 'Dit voelt heel speciaal. Hij zit al sinds het begin bij ons. Hij is al zo vaak als tweede geëindigd.' Norris finishte namelijk al achtmaal als tweede, waarvan zes keer achter Verstappen. 'Hij is nu een Grand Prix-winnaar en als je er eentje gewonnen hebt, komen de volgende zeges vaak sneller.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws