McLaren vocht voor voortbestaan: 'Zonder investering hadden we niet hier gezeten' Formule 1
Formule 1

McLaren vocht voor voortbestaan: 'Zonder investering hadden we niet hier gezeten'

McLaren vocht voor voortbestaan: 'Zonder investering hadden we niet hier gezeten'

Het had niet veel gescheeld of het team van McLaren maakte geen onderdeel meer uit van de Formule 1-grid. Aan het eind van 2020 zat het Britse team financieel gezien in zeer zwaar weer. Door een investering van MSP is de McLaren Group nu financieel net zo gezond als Mercedes, Red Bull Racing en Ferrari. Door deze impuls hoopt het team van McLaren het gevecht met de topteams aan te kunnen gaan in de komende jaren.

McLaren staat bekend als één van de meest succesvolle teams in de Formule 1. Naast het team in de koningsklasse van de motorsport kent de Britse autofabrikant ook meerdere teams in andere klassen van de motorsport. Het was bekend dat de McLaren Group financieel in zwaar weer zat, maar CEO Zak Brown stelt tegenover The Race dat het bedrijf in een nijpende situatie zat. 'We vochten voor ons voortbestaan.'

De investering van MSP was een geschenk vanuit de hemel voor McLaren. Het geld bedrag dat werd overgemaakt, bedroeg ongeveer 165 miljoen euro. 'Zonder die investering hadden we nu niet in dezelfde positie gezeten', vervolgt Brown. 'Het was een hele ernstige situatie. Ik weet zeker dat we een manier hadden gevonden om ons er doorheen te slaan, maar het was geen fijne situatie. We presteerden op alle facetten goed, maar financieel zaten we in een gat.'

McLaren op hetzelfde niveau als topteams

Twaalf maanden later staat McLaren er heel goed voor. In de Formule 1 verloor het team weliswaar de derde plek in het contructeurskampioenschap aan Ferrari, maar was het wel het beste seizoen van het team in een lange tijd. 'We zijn er sterker uit gekomen. We behoren eindelijk weer tot de top-vier met Mercedes, Red Bull en Ferrari. Dat geeft veel energie aan het hele team om verder te gaan waarmee we begonnen zijn', besluit Brown.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws