Meerdere gesprekken over overname AlphaTauri: '800 of 900 miljoen dollar was niet haalbaar' Formule 1
Formule 1

Meerdere gesprekken over overname AlphaTauri: '800 of 900 miljoen dollar was niet haalbaar'

Meerdere gesprekken over overname AlphaTauri: '800 of 900 miljoen dollar was niet haalbaar'

Rodin Cars-oprichter David Dicker heeft aangegeven dat hij overwoog om AlphaTauri te kopen, maar dat het prijskaartje van de Italiaanse renstal uiteindelijk niet rendabel bleek te zijn. Rodin Cars wilde na meerdere onsuccesvolle overnamepogingen zelf de Formule 1-grid op, maar daar stak de FIA een stokje voor. Eerder keek Dicker naar de mogelijkheid om Williams, Sauber of Haas te kopen, aangezien het prijskaartje van deze teams een stuk lager lag. Er zijn echter fouten gemaakt tijdens het proces.

Meerdere potentiële Formule 1-teams hadden een verzoek ingediend bij de FIA om een intrede te kunnen doen in de koningsklasse van de autosport. Andretti Autosport heeft van het bestuursorgaan te horen gekregen dat het verzoek werd geaccepteerd, terwijl andere potentiële teams een nee te horen kregen. Rodin Cars was één van die renstallen. Toch was er ook een andere route die de renstal uit Nieuw-Zeeland had kunnen bewandelen, maar in het proces zijn meerdere fouten gemaakt.

Rodin Cars voerde in de afgelopen jaren namelijk meerdere gesprekken met onder andere AlphaTauri. Red Bull Racing maakte meermaals duidelijk dat het team niet te koop was en de prijs was dan ook fors. De prijs was voor Rodin CArs dan ook onhaalbaar. 'Nou, ik zou een team kopen als ik dacht dat er een haalbare route was, maar waarschijnlijk zou het betalen van 800 of 900 miljoen dollar voor AlphaTauri niet als commercieel haalbaar worden beschouwd. Maar ja, je moet gewoon kijken of er mogelijkheden zijn', zegt Dicker bij RACER.

Williams, Sauber en Haas ook niet in handen van Rodin Cars

In de afgelopen jaren was AlphaTauri niet het enige team waarmee Dicker sprak. Een intrede in de Formule 1 had al een stuk eerder gerealiseerd kunnen worden, maar er werden fouten gemaakt in het proces. 'Ik heb een fout gemaakt toen Williams te koop stond, want ik had dat vrij gemakkelijk kunnen kopen. En ik heb de strategische situatie toen niet goed ingeschat met de manier waarop we het bod hebben gedaan, wat achteraf gezien natuurlijk een fout was. Maar zo gaat het.'

'Ik heb veel gesprekken gehad met Williams over het kopen van Williams - alle cijfers gezien, presentaties bijgewoond en hen een aanbod gedaan en alles', vervolgt Dicker. Andere teams stonden in de voorbije jaren ook af en toe op de markt. Rodin had dan al een gevestigde naam kunnen zijn in de Formule 1. 'Vooral Sauber en Haas, die min of meer al jaren op en af ​​op de markt zijn geweest en waarschijnlijk voor veel lagere bedragen hadden kunnen worden gekocht die veel zinvoller waren', aldus Dicker.

Stem op F1Maximaal voor Website van het Jaar en maak kans op een PlayStation 5 en veel meer!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws