Mercedes blijft bezorgd: 'Moet psychotisch zijn om veel vertrouwen te hebben' Formule 1
Formule 1

Mercedes blijft bezorgd: 'Moet psychotisch zijn om veel vertrouwen te hebben'

Mercedes blijft bezorgd: 'Moet psychotisch zijn om veel vertrouwen te hebben'

James Allison, technisch directeur van Mercedes, heeft vertrouwen in het werk dat het team verricht, maar hij wil nog niet op de zaken vooruitlopen. De simulaties zien er goed uit, maar de data die op het circuit worden vergaard, zijn een stuk belangrijker. Daarnaast weet Allison nog niet hoe de concurrentie, waaronder Red Bull Racing, ervoor staat, waardoor het voorlopig afwachten is voor de achtvoudig constructeurskampioen.

Mercedes is in 2023 begonnen met het omgooien van het concept. De Duitse renstal moest na een pijnlijk 2022-seizoen en een teleurstellende openingsfase in 2023 concluderen dat het roer om moest. Mercedes heeft er vertrouwen in dat het gat naar Red Bull gedicht kan worden, maar de renstal weet pas of dit geslaagd is tijdens de Grand Prix van Bahrein. Momenteel zien de simulaties er goed uit, maar dit was ook het geval voor het 2022-seizoen.

Toch heeft Mercedes enkele belangrijke pijnpunten aangepakt. Hiermee hoopt de renstal al wat winst te hebben geboekt. 'We hebben het tot nu toe alleen in de simulaties gezien, maar het is aannemelijk dat we wat winst hebben geboekt met de achtervleugel', zegt Allison tegenover internationale media. 'Dan heb je ook al het reguliere werk om de auto lichter te maken, meer neerwaartse druk te geven en hopelijk wat meer vermogen te krijgen door de motor te kalibreren. Dat kun je nog steeds doen binnen de huidige regelgeving.'

Allison tempert verwachtingen

Het is niet toegestaan om updates te doen qua performance, maar door de betrouwbaarheid van de krachtbron te verbeteren, kan ook het vermogen worden opgeschroefd. In het hybride tijdperk was de motor van Mercedes nog duidelijk het sterkste punt en kon het chassis en de aerodynamica daar omheen gebouwd worden. Nu aerodynamica een stuk belangrijker is, is het voordeel van Mercedes weg. Daarom kijken de meeste teams nu ook naar het concept van Red Bull, dat de huidige reglementen uitstekend heeft geïnterpreteerd.

Mercedes moet dan ook afwachten hoe Red Bull uit de winterstop komt. De Oostenrijkse renstal had in Abu Dhabi nog een grote voorsprong, waardoor Mercedes niet alleen kan vertrouwen op de eigen ontwikkeling. 'Op technisch niveau denk ik niet dat een team in deze periode ooit iets anders dan bezorgd is geweest. Ik denk dat je psychotisch moet zijn om veel vertrouwen te hebben omdat je alleen maar één kant van het verhaal kent', aldus Allison.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws