Horner verwacht veel van één concurrent: 'Zou toch zeggen dat ze het op een rijtje krijgen' Formule 1
Formule 1

Horner verwacht veel van één concurrent: 'Zou toch zeggen dat ze het op een rijtje krijgen'

Horner verwacht veel van één concurrent: 'Zou toch zeggen dat ze het op een rijtje krijgen'

Christian Horner verwacht dat Red Bull Racing in 2024 veel meer tegenstand zal krijgen. De teambaas van Red Bull Racing denkt dan ook dat het afgelopen seizoen als een uniek jaar de geschiedenisboeken in zal gaan en niet herhaald zal worden door de Oostenrijkse renstal. De Brit weet dat er meerdere geduchte tegenstanders zullen zijn. Zo ziet Horner voldoende potentie bij Mercedes, McLaren, Ferrari en Aston Martin.

Over een maand staan de testdagen in Bahrein op het programma en zal het duidelijk worden of één van de concurrenten een stap in de richting van Red Bull heeft weten te zetten. De Oostenrijkse renstal werd na de testdagen van vorig seizoen gebombardeerd tot favoriet en die favorietenrol maakte het team waar. Red Bull wist alleen de Grand Prix van Singapore niet te winnen. De andere teams hopen natuurlijk een nieuw dominant seizoen te voorkomen, maar bij Red Bull zit ook niemand stil.

'Alle gebieden van de auto zijn opnieuw bekeken, want we kunnen ons geen gemakzucht veroorloven', wordt Horner geciteerd door Speedcafe. De Red Bull-teambaas verwacht het 2023-seizoen niet te kunnen herhalen. Zeker omdat de andere renstallen hebben afgekeken bij het team uit Milton Keynes. 'Het zal voor ons zeker als een uniek jaar de boeken ingaan. Ik verwacht dat alle auto's steeds meer op de RB19 gaan lijken, want dat is gewoon onvermijdelijk.'

Horner noemt tegenstanders Red Bull in 2024

Vorig jaar snoepte de concurrentie van Red Bull vooral punten van elkaar af. Daardoor was de strijd om plek twee en vier in kampioenschap tot de laatste dag spannend. Horner verwacht vooral veel van Mercedes. 'Ze hebben natuurlijk een moeilijke periode doorgemaakt, maar ze hebben geweldige coureurs en je zou toch zeggen dat ze op een gegeven moment alles op een rijtje zullen krijgen. McLaren had natuurlijk een geweldig einde van het jaar en Ferrari toont flitsen van potentie.'

Vorig jaar deed ook Aston Martin mee om de podiumplekken, al was dat vooral in het begin van het seizoen. Toch wil Horner de Britse renstal niet uitsluiten. 'Ze hebben een enorme stap gezet aan het begin van het jaar, maar ze vielen echt terug in de tweede helft. Ik ben er zeker van dat ze proberen te begrijpen waarom dat is gebeurd. Maar ze hebben goede faciliteiten, goede middelen, en ze hebben veel talent aangetrokken voor dat team, en Fernando (Alonso, red.) was briljant. Hij reed fantastisch', aldus de Red Bull-teambaas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws