Mercedes heeft grondeffect nog niet onder de knie: 'Dan krijg je de situatie waar we nu in zitten' Formule 1
Formule 1

Mercedes heeft grondeffect nog niet onder de knie: 'Dan krijg je de situatie waar we nu in zitten'

Mercedes heeft grondeffect nog niet onder de knie: 'Dan krijg je de situatie waar we nu in zitten'

Toto Wolff denkt dat er een simpele oplossing bestaat voor de problemen die Mercedes op dit moment heeft. Desalniettemin wil de Duitse renstal het huidige proces nog niet opgeven, waardoor deze oplossing nog niet ingezet gaat worden. De Mercedes-teambaas weet echter wel dat het nog niet gelukt is om effectief gebruik te maken van de nieuwe reglementen in de Formule 1.

Mercedes leek in Miami wat competitiever te zijn dan de raceweekenden daarvoor. Desalniettemin kwamen de problemen van de renstal toch weer bovendrijven. 'Er is een hele simpele uitweg', wordt Wolff geciteerd door de Britse tak van GPFans. 'Als de downforce niet goed gegenereerd kan worden door de vloer dan kan je dat oplossen door deze simpelweg wat stijver te maken. Dat zal sneller werken dan het proces waar we nu in zitten, maar we gaan nog niet voor de gemakkelijke oplossingen.'

Mercedes gaat de mist in met grondeffect

Door de nieuwe reglementen in de Formule 1 wordt een groot deel van de downforce van de auto gegenereerd door de vloer. Waar alle downforce in de afgelopen jaren kwam van de vleugels maken de auto's dit jaar gebruik van grondeffect. In het verleden maakten de bolides in de Formule 1 al gebruik van grondeffect, maar dit seizoen bleek het toch een lastig fenomeen. 'Iedereen probeert een mate van downforce te genereren middels grondeffect. Om de balans te vinden is heel erg moeilijk.'

Enkele teams hebben het al wel onder de knie gekregen. Red Bull Racing maakt effectief gebruik van het grondeffect en daardoor heeft de bolide amper last van porpoising. 'Als je de balans hebt gevonden dan is de auto heel erg snel en dan heeft de bolide vaak ook veel downforce. Als het misgaat dan krijg je de situatie waar wij nu in zitten', geeft Wolff toe. Mercedes probeert nog altijd het stuiteren te elimineren, maar vooralsnog heeft de renstal geen oplossing.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws