Mercedes is radeloos na sprintrace: 'Zitten vast aan onze huidige afstelling' Formule 1
Formule 1

Mercedes is radeloos na sprintrace: 'Zitten vast aan onze huidige afstelling'

Mercedes is radeloos na sprintrace: 'Zitten vast aan onze huidige afstelling'

Mercedes beleefde een teleurstellende sprintrace op zaterdag. George Russell behaalde nog een redelijke vierde plaats, terwijl zijn teamgenoot, Lewis Hamilton, als zevende eindigde. De afgelopen twee weken leek het erop dat Mercedes vooruitgang boekte, maar dit weekend in Brazilië blijft die vooruitgang achterwege. Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director bij Mercedes, blikt op de officiële site van Mercedes terug op de sprintrace van zaterdag.

Shovlin erkent dat Mercedes niet op zijn best was op zaterdag. 'Het was geen goede race voor ons', geeft hij toe. 'We hebben waarschijnlijk in het begin te hard gepusht, en het duurde een paar ronden voordat we beseften dat we gewoon niet het tempo hadden om voor een top drie-positie te strijden. Dit belastte de banden en leidde tot aanzienlijke bandendegradatie in de slotfase', voegt hij eraan toe.

Mercedes heeft weinig hoop dat de W14 op zondag tijdens de race beter zal presteren. Vanwege het sprintraceweekend staat de auto in parc fermé, wat betekent dat er geen aanpassingen aan de auto mogen worden gedaan. 'We weten dat we vastzitten aan onze huidige afstelling en dat er slechts beperkte mogelijkheden zijn om verbeteringen aan te brengen. We begrijpen dat een grote prestatieverbetering voor de hoofdrace niet haalbaar is', licht Shovlin de situatie toe.

Proberen vooruitgang te boeken

Dit betekent echter niet dat Mercedes alle hoop heeft opgegeven voor de race in Brazilië. 'Er zijn nog steeds enkele aspecten waarop we de balans van de auto kunnen verbeteren, en er valt duidelijk nog veel te leren over hoe we de banden tijdens de race kunnen benutten', vertelt de Trackside Engineering Director.

Het team hoopt ook dat de weersomstandigheden op zondag kunnen bijdragen aan een betere prestatie. 'Het zou tijdens de hoofdrace iets koeler kunnen zijn, en dat zou kunnen helpen, hoewel niet in die mate dat de banden zich in een compleet ander werkvenster bevinden', merkt Shovlin op. Voor nu richt de Brit zich volledig op de race. 'Het is belangrijk dat we vooruitgang boeken voor de race als we een zware race op zondag willen vermijden', besluit hij.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws