Mercedes loopt nog achter in Saoedi-Arabië: 'Verstappen heeft straatlengte afstand al te pakken' Formule 1
Formule 1

Mercedes loopt nog achter in Saoedi-Arabië: 'Verstappen heeft straatlengte afstand al te pakken'

Mercedes loopt nog achter in Saoedi-Arabië: 'Verstappen heeft straatlengte afstand al te pakken'

Andrew Shovlin, de Trackside Engineering Director van Mercedes, kon zijn teleurstelling niet verbergen na de kwalificatie in Saoedi-Arabië. Na het binnenhalen van een zevende en achtste startpositie bleef de Duitse renstal toch radeloos achter, al hoopt Shovlin wel dat coureurs Lewis Hamilton en George Russell wat plekken goed kunnen maken tijdens de race.

Mercedes lijkt nog wat wisselvallig te presteren dit seizoen: in Bahrein deden ze het tijdens de trainingen uitstekend maar viel het tijdens de race tegen, en in Saoedi-Arabië zorgde ook de kwalificatie al voor teleurstelling. Er was sprake van een wel heel groot gat ten opzichte van poleposition, en Hamilton en Russell moesten de McLaren-coureurs al voor laten gaan tijdens de kwalificatie. Shovlin blijft daardoor kritisch over de prestaties van het team tot dusver.

Ontevredenheid overheerst bij Mercedes

‘We zijn echt teleurgesteld om als zevende en achtste aan de start te verschijnen,’ benadrukte Shovlin na de kwalificatie in een officieel persbericht van Mercedes. ‘Dat komt vooral door het grote gat ten opzichte van de tijd die poleposition opleverde, maar we moeten een manier zien te vinden om alles in ons voordeel te laten werken tijdens de race.’ Toch zal ook de race een lastig karwei worden voor de Mercedes-coureurs, verwacht Shovlin. ‘Onze performance in de bochten met hoge snelheid was nog niet goed genoeg. We hebben de auto wel verbeterd ten opzichte van de trainingen, maar het moet beter in aanloop naar de races in Suzuka en Melbourne.’

Uiteindelijk blijft de race één groot mysterie, en ook Shovlin weet nog niet hoe het zal lopen. ‘We weten nog niet hoe iedereen ervoor zal staan wat long run-snelheid betreft. Verstappen heeft al een straatlengte afstand te pakken, maar achter hem zit het allemaal heel dicht bij elkaar.’ Volgens de Trackside Engineering Director konden ze bij Mercedes ook nog geen duidelijk beeld krijgen van de stand van zaken. ‘Veel auto’s hebben niet voldoende ronden gereden om goed te zien hoe de bandendegradatie eruit zal zien. Normaal gesproken is het een race vol incidenten, maar dat biedt wel mogelijkheden voor ons.’

Niets missen van Verstappen in 2024? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay, of bekijk hier alle opties.

Pakt Verstappen de overwinning in Saoedi-Arabië? Krijg twee keer je inzet terug bij Jacks. Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws