Mercedes met hoofdpijndossier door naar Miami: 'Ik heb verkeerde keuzes gemaakt' Formule 1
Formule 1

Mercedes met hoofdpijndossier door naar Miami: 'Ik heb verkeerde keuzes gemaakt'

Mercedes met hoofdpijndossier door naar Miami: 'Ik heb verkeerde keuzes gemaakt'

Lewis Hamilton en George Russell hadden geen fantastisch weekend in China. Vooral voor Hamilton was het een weekend om te vergeten. De Brit steekt echter zijn hand in eigen boezem, hij had veel aan de afstellingen van de auto gezeten waardoor de W15 uiteindelijk niet deed wat hij wilde. Mercedes vertrekt met een handje vol punten en nog meer kopzorgen naar Miami.

Mercedes verwachtte voorafgaand aan het weekend in China niet veel, aangezien er al rekening werd gehouden met het feit dat de karakteristieken van het circuit in Shanghai niet goed bij de W15 zouden passen. Op vrijdagochtend werd er echter een klein succesje geboekt: Hamilton pakte bijna de poleposition voor de sprintrace. Hij reed een tijde aan kop tijdens de sprintrace, maar moest zijn P1 al gauw afstaan aan Max Verstappen. Vervolgens kwalificeerde hij zich op P18 voor de hoofdrace en wist hij nipt een puntje te pakken op zondag. Al met al toch een weekend om te vergeten.

'Ik ging vooruit en kwam in de punten, maar het was een zware race', zegt Hamilton in het persbericht van Mercedes. 'Uiteindelijk heb ik gisteren verkeerde keuzes gemaakt betreffende de set-up, en daar heb ik de prijs voor betaald', vervolgt de zevenvoudig wereldkampioen. 'Ik ben van plan om ervoor te zorgen dat ik dat in de toekomst niet weer doe. De auto lijkt te werken binnen een smal venster, en ik dacht dat het de juiste keuze was. Helaas maakte dat de race heel moeilijk. Het team deed het fantastisch met de pitstops en George heeft wat meer punten kunnen scoren. De race in Miami zal beter zijn.'

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

lewis hamilton mercedes china 2024
Vrijdag was een goede dag voor Hamilton. (Foto: Mercedes AMG F1).

Russell heeft geen ander woord dan 'interessant'

Aan de andere kant van de Mercedes-garage ging het iets beter, al blonk Russell ook niet uit. Op vrijdag was hij diegene die moeite had tijdens de kwalificatie in de regen. Hij haalde op zondag echter meer punten dan zijn teamgenoot. 'Vanaf P8 starten en daarna een klein beetje naar voren komen hadden we wel verwacht', zegt Russell. 'Het resultaat is waarschijnlijk wat we hadden verdiend en we weten dat we nog werk te doen hebben. We hebben de afgelopen drie races een soortgelijke strijd gevoerd met Alonso en Piastri, dus P6 is ongeveer waar onze auto zich momenteel bevindt', stelt de Brit.

'Het was over het algemeen een interessant weekend', zegt de coureur uit Kings Lynn. Russell verklaart dat Mercedes twee verschillende set-ups had tijdens de sprintsessies. 'Er is dus veel om door te nemen en te analyseren. We moeten blijven werken aan het toevoegen van performance aan de auto om hoger op de grid te eindigen. We zullen hard blijven werken om dat te bereiken', aldus Russell. Beide rijders waren blij om terug te keren naar China. Russell had nog maar één keer eerder op Shanghai gereden, maar Hamilton vanzelfsprekend vaker. 'Ik had geen goede race, maar het was fantastisch om hier te zijn. De fans behoren tot de beste fans ter wereld.'

Meediscussiëren? Klik hier om je te registreren.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws