Miami-opzet pakte slecht uit voor GP van Las Vegas: 'Dat is niet iets wat we willen' Formule 1
Formule 1

Miami-opzet pakte slecht uit voor GP van Las Vegas: 'Dat is niet iets wat we willen'

Miami-opzet pakte slecht uit voor GP van Las Vegas: 'Dat is niet iets wat we willen'

Het afgelopen seizoen was er behoorlijk wat kritiek op de Grand Prix van Las Vegas, met name vanwege de prijzen. De Formule 1 hoopt daar nu echter verandering in te brengen door met zogenaamde goedkope tickets te mikken op rugzaktoeristen. ‘We wilden de lat hoog leggen’, zegt racepromotor Renee Wilm tegen Motorsport.com over de hoge prijzen in 2023.

De race zelf leverde een aantal spectaculaire beelden op, maar er ging in de aanloop naar het evenement vooral veel aandacht uit naar de torenhoge prijzen. Fans konden alleen pakketten en geen losse tickets kopen, en die pakketprijzen gingen al snel richting de 1.000 dollar voor een dag met enkel twee vrije trainingen. Hoewel de organisatie toch besloot de prijzen te verlagen, heeft het de Grand Prix in kwestie wel een slecht imago opgeleverd.

Organisatie heeft geleerd van fouten

Wilm, CEO van Las Vegas Grand Prix Incorporated, geeft aan dat de organisatie heeft geleerd van 2023. ‘We wilden de lat hoog leggen, zowel op sportief gebied als op het gebied van fanervaring’, vertelt ze. ‘We zijn trots op de geweldige race, maar we hebben lessen getrokken op het gebied van de betrokkenheid van de fans.’ Volgens Wilm heeft de LVGP te veel gekeken naar de VIP Hospitality, een keuze die gebaseerd werd op eerder ervaringen in Miami. Dat pakte dus niet goed uit voor het evenement in Las Vegas. ‘Het leidde ertoe dat veel fans geen ticket konden betalen en dat is niet iets wat we willen’, benadrukt de racepromotor.

Dit jaar gaan ze het in Las Vegas anders doen. ‘We hebben een compleet nieuwe opzet’, vertelt Wilm. ‘We hebben een groot aantal betaalbaardere kaarten toegevoegd, zo’n tienduizend.’ Bovendien zijn er ook nog de goedkoopste tickets in de Flamingo Zone, wat volgens de CEO een goede optie is voor rugzaktoeristen. Op de website van het evenement zijn de prijzen inmiddels al te vinden. De goedkoopste tickets kosten zo’n 150 dollar, de duurste pakketten beginnen bij 12.500 dollar.

0 claps
0 bezoekers

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws