'Mogelijke vervanger Tost heeft plannen om met eigen team F1-intrede te doen' Formule 1
Formule 1

'Mogelijke vervanger Tost heeft plannen om met eigen team F1-intrede te doen'

'Mogelijke vervanger Tost heeft plannen om met eigen team F1-intrede te doen'

Joe Saward denkt dat Red Bull Racing een mogelijke vervanger heeft geïdentificeerd voor AlphaTauri-teambaas Franz Tost. Het is nog de vraag of Oliver Oakes, momenteel de teambaas en directeur van Hitech Grand Prix, daadwerkelijk naar de renstal zal vertrekken, omdat binnen Red Bull eigenlijk de voorkeur gaat naar een teambaas die al Italiaans spreekt. Daarnaast heeft Oakes geheel andere plannen omtrent de Formule 1, want hij wil met zijn team zelf een intrede doen.

Helmut Marko heeft zijn ontevredenheid over AlphaTauri niet onder stoelen of banken geschoven. Een verkoop van het team is momenteel niet aan de orde, maar Red Bull moet wel op zoek naar een oplossing voor de mindere prestaties. 'Er was een mondelinge overeenkomst om het team in Italië te houden en goed voor het personeel te zorgen, maar het was allemaal een beetje vaag en niet op papier gezet', schrijft Saward in zijn blog. 'De mondelinge overeenkomst is waarschijnlijk niet veel waard, maar we weten niet wat er in het testament van Mateschitz zou kunnen staan, dus het is moeilijk te zeggen of alles verplaatst zou kunnen worden of niet.'

Er werd al geopperd om de productie van de onderdelen te verplaatsen naar Groot-Brittannië, waar ook Red Bull zijn basis heeft, maar de fabriek in Faenza wel te behouden. Ook lijken de dagen van Tost als teambaas geteld te zijn en moet er dus een vervanger komen voor de Oostenrijker. 'Er is gesproken over Hitech Grand Prix-baas Oliver Oakes als mogelijke kandidaat, maar binnen het Red Bull-imperium wordt gevoeld dat een toekomstige baas Italiaans moet kunnen spreken.'

Mogelijke vervanger Tost heeft eigen F1-plannen

Toch zou het best kunnen dat Oakes in de komende maanden te vinden zal zijn in Milton Keynes, maar de Brit heeft zo zijn eigen plannen. 'Voor nu lijkt hij vastbesloten om door te gaan met zijn plannen om met Hitech in 2026 een eigen intrede te doen. De geruchten gaan dat hij het geld dat hij nodig had van iemand in Dubai heeft gekregen en binnenkort een aankondiging zal doen', aldus Saward. Hitech is naast Andretti Autosport, Panthera en Formula Equal nog een kandidaat voor een mogelijke intrede in de Formule 1.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws