Montoya begrijpt Red Bull: 'Als Pérez teamorders wil voorkomen dan moet hij sneller gaan' Formule 1
Formule 1

Montoya begrijpt Red Bull: 'Als Pérez teamorders wil voorkomen dan moet hij sneller gaan'

Montoya begrijpt Red Bull: 'Als Pérez teamorders wil voorkomen dan moet hij sneller gaan'

Juan Pablo Montoya denkt dat Sergio Pérez geen reden had om te klagen met de keuze van Red Bull Racing om Max Verstappen voorbij te laten. Pérez vond het oneerlijk dat hij geen kans kreeg om te vechten met George Russell, maar dat hij in de eindfase van de race wel de positie aan Verstappen moest laten. Montoya denkt dat de regerend wereldkampioen zelfs zonder teamorder de race nog had gewonnen.

Verstappen maakte in de negende ronde een fout, waardoor hij posities verloor aan Russell en Pérez. De Mexicaan liet zijn teamgenoot weer voorbij in de veronderstelling dat hij de plek ooit weer terug zou krijgen. Dat gebeurde uiteindelijk niet. 'Het is natuurlijk een lastige call, maar je moet begrijpen dat Max bij Red Bull de nummer één is', zegt Montoya bij Sky Sports. 'Hij is de rijder die de laatste twee races (voor Barcelona, red.) wist te winnen en hij heeft vorig seizoen het wereldkampioenschap gewonnen.'

Montoya heeft sympathie voor de teleurstelling van Pérez. Desalniettemin denkt de voormalig Formule 1-coureur dat de tweevoudig racewinnaar vooral naar zichzelf moet kijken. 'Ik begrijp het standpunt van Checo, maar de enige manier voor hem om die teamorders te voorkomen is door sneller te gaan. Hij wist dat Max op een andere strategie zat en dan moet hij gewoon harder pushen. Als hij een groter gat had geslagen dan had het team hem helemaal niks kunnen opleggen.'

Montoya: 'Verstappen had de race toch wel gewonnen'

De Colombiaan vindt ook niet dat de de keuze van Red Bull heel erg vreemd was. 'Ze zouden hem niet vertellen dat hij langzamer moet rijden zodat Max de race kan winnen.' Dit gebeurde in het verleden weleens tussen Rubens Barrichello en Michael Schumacher. 'Checo was gewoon niet snel genoeg en Red Bull wilde niet dat ze met z'n tweeën gingen vechten op de baan. Max had nieuwere banden en ik denk dat hij de race hoe dan ook had gewonnen', besluit Montoya.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws