Monza op de schop, hoopt zo plek op F1-kalender te behouden Formule 1
Formule 1

Monza op de schop, hoopt zo plek op F1-kalender te behouden

Monza op de schop, hoopt zo plek op F1-kalender te behouden

Het Autodromo Nazionale Monza wordt in de komende maanden flink onder handen genomen. Het Italiaanse circuit, dat nog zeker tot en met 2025 op de Formule 1-kalender staat, dient op een aantal gebieden aangepakt te worden om met de tijd mee te gaan. F1-CEO Stefano Domenicali en Angelo Sticchi Damiani, de voorzitter van de Automobile Club d'Italia (ACI) gaan dieper in op de aanpassingen.

Het circuit van Monza is haast niet van de F1-kalender weg te denken, maar de organisatie beschikt over een aflopende verbintenis. Tot en met 2025 zal er nog geracet wordt op het Italiaanse circuit, maar als men in Italie wil dat het circuit ook daarna nog op de kalender prijkt, dan zal er nog flink wat moeten gebeuren. F1-CEO Domenicali liet vorig jaar al weten dat Monza met de tijd mee zal moeten gaan en de faciliteiten zal moeten verbeteren.

Monza heeft de woorden van Domenicali gehoord en is aan de slag gegaan. Sticchi Damiani, de voorzitter van de Automobile Club d'Italia legt uit wat er in de komende maanden gaat gebeuren. 'Ons voornaamste doel is om het Autodromo met de tijd mee te laten gaan', wordt hij geciteerd door Motorsport.com. 'We kunnen het ons niet langer veroorloven om problemen te hebben met de toestroom van fans en we moeten beter comfort bieden aan degenen die naar het circuit komen. We hebben ons drie doelen gesteld om zo goed mogelijk tegemoet te komen aan de verzoeken die aan ons zijn gedaan', begint de voorzitter, die vervolgens de doelen toelicht.

'Het eerste doel heeft betrekking op de onderdoorgangen en het tweede doel heeft betrekking op de tribunes', noemt Sticchi Damiani de eerste twee doelen. 'We hebben nog steeds enkele tijdelijke structuren staan, dus we zullen meer solide structuren bouwen, die alle voorzieningen bieden die een toeschouwer vandaag de dag verwacht. Elke tribune wordt een eiland met alle benodigde voorzieningen erin, zodat het publiek zich niet hoeft te verplaatsen. Tot slot zal er dakbedekking worden gebouwd over het pitgebouw. De steunpilaren zullen worden versterkt omdat de structuur in de hoogte zal groeien.'

Domenicali reageert

Domenicali stelt dat de verbeteringen hard nodig zijn om weer op het niveau van andere circuits op de kalender te komen. 'We moeten onze gasten in een fatsoenlijke structuur kunnen ontvangen en niet langer onder een tent, zoals tot vorig jaar het geval was. Daarnaast zijn er natuurlijk nog andere ingrepen nodig voor de toekomst. Monza heeft een grote traditie, maar we moeten ook vooruitkijken en het circuit op het niveau van de andere WK-circuits brengen', laat de CEO maandag weten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws