MotoGP-rijder waardeert Verstappens mentaliteit: 'Je moet een killer zijn als je de beste wilt zijn' Formule 1
Formule 1

MotoGP-rijder waardeert Verstappens mentaliteit: 'Je moet een killer zijn als je de beste wilt zijn'

MotoGP-rijder waardeert Verstappens mentaliteit: 'Je moet een killer zijn als je de beste wilt zijn'

MotoGP-rijder Marc Marquez denkt dat de mentaliteit van Max Verstappen de juiste is als je de beste wilt zijn in de sport. De Spanjaard vindt de tweevoudig wereldkampioen erg ambitieus en beschrijft hij Verstappen als een killer. Zo'n mentaliteit is volgens Marquez noodzakelijk, en de resultaten van de Nederlander laten zien dat zijn mindset de juiste is. Marquez waardeert de aanpak van Verstappen zeker.

Marquez, de zesvoudig wereldkampioen MotoGP, zat onlangs bij Verstappen in een kartteam tijdens de Honda Thanks Day in Japan. Aangezien de Spanjaard een fabrieksrijder is van Honda, was de rijder ook nauw betrokken bij het evenement. De twee coureurs bespraken elkaars sport en de Nederlander mocht zelfs even op de motor van Marquez zitten. De MotoGP-rijder was openhartig over de Red Bull Racing-coureur. 'Max (Verstappen, red.) is ambitieus en daar houd ik van. En natuurlijk is hij getalenteerd, en een killer', zegt Marquez bij het interview dat het officiële kanaal van MotoGP hield met beide heren. 'Je moet een killer zijn als je de beste wilt zijn', voegt de Spanjaard toe.

Toen Marquez werd gevraagd welke kwaliteit van Verstappen hij het meest waardeerde, hoefde hij niet lang na te denken. 'Hoe hij met de druk om kan gaan', antwoordde de MotoGP-rijder. Ondanks dat de professies van Verstappen en Marquez niet op alle vlakken te vergelijken zijn, is het ervaren van druk, talent, en snelheid wel iets waar beide coureurs mee te maken krijgen. Daardoor weet Marquez hoe het is als je op de grid staat en een race of kampioenschap moet winnen. 'Veel coureurs zijn snel en getalenteerd, maar in de race en in het moment, dan is het moeilijk om met druk om te gaan, en dat doet hij heel goed', looft Marquez.

Verstappen ook lof voor Marquez: 'Ik kijk ernaar uit hem weer op volle kracht te zien'

'Aan het einde van de dag is het min of meer hetzelfde, toch? Alleen dan zit hij op een motor', begint de Nederlander. 'Veel rijders kunnen een goed rondje neerzetten, maar tijdens een raceweekend is het weer anders. En dan zie je wie het sterkst is en wie het meest getalenteerd is. Gedurende de laatste paar jaren was dat Marc (Marquez, red.)', vervolgt Verstappen. Marquez brak in Grand Prix van Spanje aan het begin van het 2020 seizoen van de MotoGP zijn arm, wat hem nog steeds beperkt in zijn kunnen. 'Ik houd van de MotoGP en Marc (Marquez, red.) is geweldig. Ik kijk ernaar uit hem weer op volle kracht te zien', aldus de tweevoudig wereldkampioen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws