Never change a winning team: 'Want er is een goede harmonie binnen Red Bull' Formule 1
Formule 1

Never change a winning team: 'Want er is een goede harmonie binnen Red Bull'

Never change a winning team: 'Want er is een goede harmonie binnen Red Bull'

Rob Smedley en Pedro de la Rosa zien geen reden waarom de line-up van Red Bull Racing zou moeten veranderen voor 2024. Volgens de voormalig Ferrari-engineer en voormalig Formule 1-coureur is er harmonie bij de Oostenrijkse renstal en doet Sergio Pérez wat er van hem gevraagd wordt. De la Rosa zou dan ook niet weten waarom Red Bull hem zou willen vervangen.

Red Bull kende een uitstekend begin van het seizoen. Het team boekte back-to-back een dubbele overwinning en pakte ook in de derde race van 2023 de zege. Daardoor vertrokken Max Verstappen en teamgenoot Pérez perfect uit de startblokken en konden ze direct een mooie voorsprong op de concurrentie opbouwen. Pérez lijkt op zijn plek te zijn bij Red Bull, hij heeft in Jeddah gewonnen en staat tweede in het kampioenschap. 'Ik denk dat Checo (Pérez, red.) wel blijft, of zelfs moet blijven bij Red Bull', begint De la Rosa in de F1 Nation-podcast. 'Hij wordt elke race sterker en heeft veel progressie geboekt sinds hij bij Red Bull is gekomen.'

Daarbij vindt de Spanjaard het heel knap dat Pérez zich zo heeft aangepast aan de auto. 'Ik denk dat Checo een voorbeeld is van iemand die zijn rijstijl kan aanpassen aan de auto. Hij doet het goed, dus ik zie niet waarom Red Bull er over na gaat denken om hem te vervangen', zegt De la Rosa. Daar denkt Smedley net zo over. 'Ik ben het eens met Pedro. Er is een goede harmonie binnen Red Bull. Max doet het goed en is tevreden, Checo pakt de punten die hij nodig heeft, dus ik denk niet dat ze iets gaan veranderen aan het team', denkt de voormalige Ferrari-engineer.

Wat gaat er gebeuren als Pérez zelf besluit om Red Bull te verlaten?

Red Bull kan zelf dan wel geen plannen hebben om Pérez te vervangen, maar het kan ook gebeuren dat de Mexicaan zelf zijn vertrek aankondigt. Hoe dan ook denkt De la Rosa niet dat dat gaat gebeuren. 'Ik weet het niet echt, want ik kijk nooit naar hoe lang een coureur al in de Formule 1 rijdt. Ik kijk naar de resultaten en hoe hongerig de rijders zijn. Checo heeft zich bewezen als een consistente rijder die erg hongerig is', zegt de Spanjaard. 'Een heel belangrijk ding is, dat als je je carrière start bij een winnend F1-team, dat het makkelijk is om je motivatie of interesse te verliezen. Maar als je door het stof moet, dan waardeer je wat je hebt. Dat is wat Checo nu ook heeft. Daarom denk ik niet dat hij er moe van gaat worden bij Red Bull.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws