Norris over enigszins tegenvallende sprintkwalificatie: 'Het is een beetje onhandig' Formule 1
Formule 1

Norris over enigszins tegenvallende sprintkwalificatie: 'Het is een beetje onhandig'

Norris over enigszins tegenvallende sprintkwalificatie: 'Het is een beetje onhandig'

McLaren-coureur Lando Norris begon goed aan de sprintkwalificatie in Miami. In de eerste en tweede sessie van de kwalificatie kwam hij als snelste over de finishlijn. Toch wist hij zijn dominantie niet vol te houden in de allesbepalende derde sessie. Waar zijn rondetijd in de tweede sessie hem in de derde sessie de polepositie had kunnen bezorgen, moest hij toch genoegen nemen met de negende startplaats.

Het team van McLaren kwam naar Miami met een uitgebreid pakket aan upgrades. Het volledige pakket werd toegepast op de auto van Norris. Zo is er het een en ander veranderd aan de carrosserie van de MCL38 en is er aan de zijkant een nieuwe inlaat geplaatst. 'De upgrades werkten', laat Norris weten voor de camera van SkySports.

Te hard van stapel gegaan

Norris denkt zelf wel te weten waarom het door hem behaalde resultaat in SQ3 zo zeer afweek van zijn eerdere resultaten in SQ1 en SQ2. 'Ik ging gewoon te hard van stapel', laat hij weten. 'De auto voelde erg goed aan. Het is gewoon een beetje onhandig, eerlijk gezegd. Ik maakte een paar fouten in de eerste bocht en vanaf dat moment ging het bergafwaarts.' Norris zette een tijd van 1:28,472 neer in de derde sessie. Verstappen reed een rondetijd van 1:27,641. Tijdens de tweede sessie reed Norris nog een rondetijd van 1:27,597.

Over zijn team en de upgrades is Norris zeer te spreken. 'Het is zonde. Het team heeft goed werk neergezet en de upgrades werkten. Ik ben tevreden met alles behalve met een ding', vertelt hij. Hetgeen waarmee hij niet tevreden is, is natuurlijk zijn behaalde resultaat in SQ3. Norris is niet van plan om bij te pakken neer te gaan zitten voor de sprintrace. 'De snelheid van de auto was goed. Waarschijnlijk van de snelste. Ik ben teleurgesteld met hoe vandaag is gegaan, maar ik zal morgen mijn best doen.'

Tijdens het vorige sprintweekend in China wist Norris zijn McLaren tijdens SQ3 als snelste over de finishlijn te krijgen. Daardoor startte hij tijdens de sprintrace vanaf pole. Helaas wist hij zijn positie niet te behouden tijdens de race en moest hij genoegen nemen met een zesde plaats. Verstappen ging er vandoor met de overwinning tijdens de sprintrace op het Shanghai International Circuit.

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws