Norris looft werk van Stella: 'Hij is de regisseur van de set' Formule 1
Formule 1

Norris looft werk van Stella: 'Hij is de regisseur van de set'

Norris looft werk van Stella: 'Hij is de regisseur van de set'

Lando Norris looft het werk van teambaas Andrea Stella dat volgens hem voor de ommekeer van McLaren heeft gezorgd. De Brit kan naar eigen zeggen niet om een betere teambaas vragen. Na het 2023-seizoen blikt Norris terug op een goed jaar van de Britse renstal, dat nog zo teleurstellend was begonnen. De 23-jarige is erg dankbaar, en McLaren-CEO Zak Brown sluit zich bij de mening van Norris aan.

McLaren maakte vlakvoor de zomerstop een ongelooflijke stap voorwaarts en heeft sindsdien amper het podium verlaten. De Britse renstal kon aan het begin van het seizoen bijna geen punten scoren, maar toen de ommekeer plaatsvond gingen de twee coureurs in de oranje bolides als de brandweer. Volgens Norris komt dat door het geweldige werk dat teambaas Stella heeft geleverd. De Italiaan werd gepromoveerd naar zijn functie na het vertrek van Andreas Seidl naar Sauber, en stond dus direct voor een zware taak met de tegenvallende prestaties van McLaren tijdens de openingsfase van het seizoen.

'Hij is de producent van de set en iedereen is de cast', zegt Norris bij Motorsportweek. 'Hij heeft niet alles gedaan, we moeten ook veel andere mensen bedanken, want zij hebben het meeste werk verzet, maar Andrea is gewoon de regisseur van alles', gaat de Brit verder. 'Hij heeft geweldig werk geleverd. Ik ben erg, erg blij dat hij daar is waar hij is. Hij zorgt goed voor het team in het weekend, qua racen en kwalificatie en dat alles. Ik kan niet om een betere teambaas vragen. Dus ja, ik ben dankbaar', legt Norris uit. McLaren is uiteindelijk vierde geworden in het constructeurskampioenschap, en Norris zesde van de coureurs.

Tekst gaat verder onder de foto.

lando norris p2 brazilie 2023
McLaren kon na een slechte start meedoen met de top van de grid. (Foto: McLaren F1 Media)

Brown sluit zich bij Norris aan: 'Hij geeft het team kracht'

Brown, die verantwoordelijk was voor het aanstellen van Stella, steekt ook de loftrompet voor de Italiaan. 'Andrea heeft fantastisch werk geleverd, hij is een geweldige leider', zegt de Amerikaan. 'Hij is een geweldige communicator, hij geeft het team kracht, hij luistert. Ik kan niet genoeg goede dingen over hem zeggen.' McLarens streven om in 2024 aan de top te strijden zal worden versterkt door het ultramoderne windtunnelcomplex van het team en de toevoeging van twee prominente technische nieuwkomers in januari.

Twee medewerkers van Ferrari en Red Bull Racing zullen de Britse renstal vanaf het 2024-seizoen komen versterken. 'Het bewijs is er in de resultaten', vervolgt Brown. 'Kijk naar wat hij (Stella, red.) aan het begin van het jaar erfde, wat min of meer de negende snelste auto was. We zijn in de tweede helft van het jaar min of meer de tweede, derde snelste auto geweest, we hebben een pole, veel podiums, dus het is de verdienste van Andrea en iedereen in het raceteam. Het is een gezamenlijke inspanning, wat geweldig is om te zien', sluit de McLaren-CEO af.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws