Norris rekent zich niet rijk: 'Red Bull is overal goed in, heeft niks met Newey te maken' Formule 1
Formule 1

Norris rekent zich niet rijk: 'Red Bull is overal goed in, heeft niks met Newey te maken'

Norris rekent zich niet rijk: 'Red Bull is overal goed in, heeft niks met Newey te maken'

McLaren-coureur Lando Norris verwacht niet dat het eenvoudiger zal worden om zijn eerste Grand Prix-overwinning te pakken, nu Adrian Newey bij constructeurskampioen Red Bull Racing vertrekt. De 24-jarige Brit denkt dat Red Bull veel groter is dan alleen Newey, maar benadrukt wel dat McLaren in een uitstekende positie verkeert om Red Bull in de toekomst te bedreigen.

Nadat het vertrek van Newey bij McLaren bevestigd werd, werd de Brit al met veel verschillende teams in verband gebracht. Ferrari en Aston Martin behoren tot de mogelijkheden, maar ook Mercedes en McLaren zouden opties te zijn. 'Het zou juist mooi zijn als we zonder Adrian kunnen winnen, puur om te bewijzen hoe goed ons team momenteel is', vertelt Norris aan Motorsport.com, wat er mogelijk op kan wijzen dat Norris niet verwacht dat Newey teruggaat naar McLaren, waar hij van 1997 tot en met 2005 al werkte.

'We bevinden ons in een goede positie', aldus Norris. 'Als je Zak (Brown, red.) en Andrea (Stella, red.) vraagt, is het overheersende gevoel dat we allemaal heel blij zijn met wat we momenteel hebben, maar natuurlijk willen we proberen druk op Red Bull te zetten en het gat te dichten.' Norris denkt niet dat die inhaalslag veel eenvoudiger wordt nu Red Bull Racing niet meer op Newey kan leunen. 'Als alles bij Red Bull afhankelijk is van hem, dan zou het nu makkelijker worden, maar ik weet zeker dat Adrian niet de enige in dat team is die slim is. Iedereen bij Red Bull is goed.'

Red Bull heerst op alle vlakken

Red Bull domineerde de afgelopen seizoenen en kende ook in 2024 weer een sterke opening van het seizoen. 'Red Bull is niet alleen goed, omdat ze een goede auto hebben. Red Bull is overal goed in. Ze hebben de beste auto, met de beste betrouwbaarheid, en de beste pitstops', laat de Brit optekenen. 'Dat heeft allemaal niks met Adrian te maken, dus Red Bull valt echt niet in een zwart gat nu hij vertrekt. Het is een sterk team, en ze zullen ook sterk blijven presteren.' Norris pakte afgelopen seizoen met McLaren nog een wereldrecord met een pitstop van 1,80 seconden in Qatar, maar in 2024 heeft Red Bull voorlopig de negen(!) snelste pitstops van het seizoen in handen.

Norris gaf verder aan dat hij denkt dat de meerwaarde van Newey vooral in de slimme ideeën van de 65-jarige ontwerper zit. 'Het blijft echter zo dat er veel slimme mensen bij Red Bull werken. Als wij de afgelopen jaren net zo'n stabiel team hadden gehad als we nu hebben, dan zouden we wel dichter bij Red Bull hebben gestaan, of zelfs met Red Bull kunnen vechten', zo spreekt de McLaren-coureur zijn geloof in het eigen personeel uit. 'Iedereen die met Adrian samenwerkt, zal sterker worden. Hij is een zeldzaam genie. Daarom zou het voor alle teams een eer zijn om Adrian te krijgen.'

Niets missen van Verstappen in 2024 en 2025? Sluit dan een abonnement met korting af bij Viaplay.

Pakt Verstappen de overwinning in Miami? Krijg 50x of 100x je inzet bij een winstmarge van 10 seconden of meer! Voor nieuwe spelers, 24+. Lees de voorwaarden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws